Nog wat fruit…

Wanneer ik mensen één fruitstruik zou aanraden, is dat de zwarte framboos. De smaak is uitzonderlijk lekker, en de plant is ook best mooi. Hij bezit wel vervelende doornen en draagt niet zo enorm veel fruit.
Ik ben in deze niet alleen. Het is ook de plant die verreweg de deelnemers aan de verschillende proefdagen verkozen.

Een andere bes moet ik trouwens nog eerherstel geven. De Zwarte Amerikaanse Bes, Ribes odoratum ‘Gwens’. Een bezoeker aan de tuin gaf me enkele weken geleden aan dat hij die bes echt wel kon smaken, en dat klopt. De bessen zijn nu trouwens ook veel groter dan die eerste exemplaren die ik 5-6 jaar geleden uitprobeerde.

DS1_5919

Qua smaak heeft deze bes veel weg van Cassis, maarde smaak is toch zoeter.

De struik geeft ook behoorlijk wat opbrengst…

DS1_5918

 

Ook deze plant is een beauty, niet alleen vanwege de herfstkleuren, maar ook vanwege de bloei.

13 gedachten over “Nog wat fruit…

  1. Die zwarte framboos lijkt me inderdaad lekker. De doornen nemen we er wel bij. Die van de gele en rode frambozen vind ik ook niet zo tof, klein maar venijnig om ze terug te vinden als ze in je handen zitten😜

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: