Verslag

Zoals al eerder aangegeven stonden dit week-end de deuren van mijn tuin (kinder)wagenwijd open. Vooral zondag was het behoorlijk druk met 84 bezoekers. Zaterdagnamiddag mocht ik 25 bezoekers verwelkomen. Opvallend veel mensen die met de fiets op bezoek kwamen, en ook veel jonge mensen dit jaar, vaak met kinderen. De kweeperensiroop viel duidelijk in de smaak. Nu heb ik nog maar 5 flessen over.

Wat mij betreft was het een zeer geslaagde editie, veel leuke mensen gezien, en zoals steeds opvallend weinig brompotten (net zoals de vorige edities). Verder heb ik twee tuiniers blij kunnen maken met respectievelijk één madeliefje en een beetje hondsdraf.

Ik ontving dit jaar veel vragen over de bestrijding van bladluizen, blijkbaar is dat dit jaar echt wel een ding. En verder vragen over de kiwi (in bloei), de rambler (klimrozelaar die volop in bloei stond), de pioenen en de Buddleja alternifolia, die ook volop in bloei stond. En ook onze fors uitgevallen haan (ik schat nu bijna 6 kg) werd erg vaak aangehaald. Wanneer ik door de tuin loop, zie ik wel wat platgelopen planten in de bloemenweide en wat geknakte bloemen in de vlindertuin,  helemaal geen drama’s dus. Wat ik me wel afvraag, ik zie tuinen die  meer dan 400 bezoekers op één dag te verwerken krijgen. Ik vraag me af hoe je dat bolwerkt, dan heb je minder dan één minuut te spenderen aan iedere gast…

Het was warm dit week-end, erg warm. Ondanks mijn hoed merk ik dat mijn nek flink verbrand is. Maar ook dat zal wel genezen.

Het blijft leuk, zo’n open tuindagen.

13 gedachten over “Verslag

  1. Jammer, dat wat platgelopen/geknakt is, niettegenstaande die hopelijk alleen respecterende tuiniers…
    Maar al-bij-al weer supergeslaagd ! Je moet er daarvoor geen 400…
    Lie(f)s.

  2. Dat was een mooi bezoekersaantal. De haan flink geknuffeld ( super, dat hij het toeliet!) Eén madeliefje en wat hondsdraf uitgedeeld 🙂
    Het mooiste weer voor zo’n evenement. Fijn om op terug te kijken!
    Hartelijke groeten van Zem.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: