Hemerocallis lilioasphodelus

Deze daglelie is nu eindelijk een flinke kluit geworden. De bloemen zijn net zoals bij andere daglelies eetbaar, maar dat zou in dit geval echt zonde zijn. Want ze zijn niet alleen mooi, ze geuren ook heerlijk.

Sommige van de moderne cultivars zou ik gewoon eten om ze niet te moeten aanschouwen in de tuin.

9 gedachten over “Hemerocallis lilioasphodelus

 1. Ik heb zelf hemerocallis citrina (ruikt ook heerlijk) en hemerocallis corky: ooit gezien in een showgarden van Sue Beesley van Bluebell cottage en ik was verkocht 🙂 Daarnaast heb ik ook nog American revolution, maar geen idee hoe de bloemen in het echt zijn.
  Maar deze is ook een mooie! En heb je ze al geproefd? 🙂

  1. Die H. citrina heb ik ook (alternatieve naam H. altissima), geur is ook aangenaam maar minder sterk aanwezig. Die H. corky is ook best mooi, H American revolution zou ik zelf niet planten, maar vind ik zeker niet lelijk. Lelijke cultivars, dan denk ik aan ‘El desperado’, ‘Bettylen’, ‘VT Spirit’,…
   Ik heb ze nog niet geproefd, neen.

   1. ik heb ze eens opgezocht en die zijn inderdaad niet mooi … lelijk eigenlijk 🙂
    Ik denk dat H. Citrina toch nog anders is dan H. Altissima… bij Spruyt zijn het toch twee verschillende planten. Citrina is citroen geel, zachter geel. Echt mooie, fijne bloemen vind ik 🙂 Maar deze ga ik ook nog een keertje planten denk ik.

    1. Ik had elders gelezen dat het synoniemen waren. JS maakt in ieder geval gewag van een groot verschil in hoogte, jouw plant is iig niet dezelfde als wat ik hier heb staan 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: