Parrotiopsis jacquemontiana

Deze trof ik dit week-end aan bij ‘de betere boomkweker’. De plant is de enige vertegenwoordiger van het genus Parrotiopsis, behoort tot de Hamamelidaceae en is afkomstig uit het Westen van de Himalaya.

De bloemen hebben wel wat weg van Cornus. De bloemen lijken uit een grote bos meeldraden te bestaan, maar dat zijn eigenlijk allemaal aparte bloemen zonder bloemblaadjes.

DS1_5300

De plant doet het zowel in zon als halfschaduw, wordt ofwel een struik van 3 m hoog of een kleine boom en vraagt een humeuze grond. Maar het zou al bij al een makkelijke plant zijn om te doen groeien.

Ik vraag me dan af waarom deze schoonheid niet veel populairder is, wel is het zo dat de plant dit jaar uitzonderlijk vroeg bloeit, hij zou normaliter eerder in april en mei bloeien en dan is er meer keuze natuurlijk…

16 gedachten over “Parrotiopsis jacquemontiana

  1. Nadat ik me de afgelopen dagen wat in de Gele kornoelje had verdiept, moest ik even heel diep nadenken over je verwijzing naar ‘Cornus-achtige bloeiwijzen’… tot ik me realiseerde dat jouw gedachten allicht eerder richting Cornus kousa en dergelijke gingen.

  2. Kan je de naam van die ‘betere boomkweker’ nog eens zeggen? Mijn geheugen is niet zo sterk als het jouwe😉
    De biologische kwekerij in Nederland heb ik ondertussen gevonden. Daar wil ik ook eens naartoe! Zal de lieve wederhelft eens een weekendje Gelderland voorstellen…😊

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: