Het regent niet zo vaak

Iedere dag met de fiets naar het werk, allemaal OK en wel, maar wat wanneer het regent?

Gisteren was de eerste dag dat ik een echt flinke hoosbui over me heen heb gekregen tijdens het fietsen. Ik heb al maanden een regenjas, regenbroek en regenoverschoenen in mijn fietstas zitten. Op mijn helm zit ook een regenkapje, en mijn handschoenen zijn waterdicht (maar toch goed ademend). De regenjas had ik de voorbije maanden welgeteld één keer gebruikt, de regenbroek nog nooit. Gisteren was dus de eerste keer dat ik ze uitgebreid kon testen.

Ik heb ongeveer 30 km door de regen gereden, waarbij het eerste gedruppel na 10 km overging in een wat stevigere bui en de laatste 10 km het gewoon flink aan ’t gieten was. Toen ik op mijn bestemming aankwam, waren alleen mijn regenjas, regenbroek en schoenen nat (de volgende keer toch ook de overschoenen aantrekken).

Ik had tot nu toe de gewoonte om op dagen dat er veel regen aangekondigd is gewoon de wagen te nemen, maar ik vermoed dat ik ook hier toch wat vaker de fiets ga nemen. Allen op dagen dat er echt heel veel regen wordt voorzien, ga ik nog passen. Want dat zijn volgens mij ook dagen dat het wat minder veilig is op de fiets, autobestuurders hebben op zo’n ogenblik ook een veel minder goed zicht  (zeker in de schemering of het donker) . Dus die 10 tot 15 mm neerslag die voor maandag worden voorspeld zijn gaan er misschien toch voor zorgen dat de fiets op staling blijft.

 

9 gedachten over “Het regent niet zo vaak

  1. Regende het maar vaker: maar dat vraagt onze tuin maar dat is geen genoegen voor de fietser.
    Er is echter regen en regen; je hebt gelijk dat je stevige wind erbij een straat te ver vindt. Die auto staat er tenslotte ook niet voor niets 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: