Bloemenweide

In de bloemenweide staan nu heel wat dagkoekoeksbloemen (Silene dioica) in bloei. De plant is duidelijk in haar nopjes in dit stukje tuin, en breidt zichzelf gestaag uit. Ik zie ook heel wat jonge zaailingen groeien.

Het zorgt voor wat vroege kleur in dit stukje tuin.

DS1_4632

 

De echte koekoeksbloem, Lychnis flos-cuculi staat ondertussen ook in bloei in de nectartuin. De plant had het vorig jaar wat moeilijker door de aanhoudende droogte van ’t voorjaar, maar dat is duidelijk al weer vergeten.

Ook de zaadjes die ik vorig jaar uitstrooide aan de waterrand van de vijver zijn duidelijk goed gekiemd. In het verleden heb ik ook al enkele keren getracht de plant uit te zaaien in de bloemenweide, maar dat is me tot op heden niet gelukt. Ik vermoed dat ook deze plant vanaan de vijverrand zich langzaamaan zich wat zal verspreiden naar andere plekjes in de bloemenweide.

DS1_4611

10 gedachten over “Bloemenweide

  1. ’t Is mooi…
    ‘k Heb hier op een braakliggend stukje grond (100m2) verschillende zakjes zaad (van de Provincie/voor bloemenweide) gezaaid, en helaas… ‘k Vermoed dat de vogeltjes lekkers vonden…, moet ook kunnen. Geen bloemen dus…
    Lie(f)s.

  2. Het is blijkbaar een goed jaar voor dagkoekoeksbloemen. Enkele jaren geleden heb ik kwistig zaad rondgestrooid in de tuin. Nooit iets gezien. Dit jaar duiken ze plots overal op (toegegeven ik heb eind vorige zomer al rozetten zien opduiken , maar wist toe niet meteen wat het was). Opvallend, een bevriend tuinier uit de buurt kwam met precies hetzelfde verhaal)

  3. Die twee koekoeksbloemen gooi ik nogal eens door elkaar. Door jouw duidelijke foto’s zal minder gauw gebeuren. Hier in de tuin zie ik alleen de dagkoekoeksbloem.
    Die echte koekoeksbloem is prachtig!

  4. Hier bloeit het fluitekruid uitbundig in de bloemenweide. De dagkoekoeksbloemen zijn aan ’t komen, net zoals al de rest!!! joepie!!!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: