Saskatoon

Voor het eerst heb ik een behoorlijk aantal bloemen en bessen op de saskatoon. Over enkele maanden ga ik kunnen bevestigen of deze bessen lekker zijn.

Op de meeste andere fruitstruiken zie ik een zeer goede vruchtzetting. De foto’s hieronder: Jostabes, Roze aalbes, Kruisbes, Blauwe bes, appel, Nashipeer en Zwarte bes.

Alleen de abrikozen zullen op de vingers van één hand te tellen zijn, sneeuw tijdens de bloesem is niet direct bevorderlijk voor de vruchtzetting.

En de vrouwelijke kiwplant heeft honderden bloemknoppen, maar de mannelijke kiwiplanten bloeien nog steeds niet (gevolg vorstschade vorig jaar). Indien er hier iemand is die een tweeslachtige of een mannelijke kiwi heeft aangeplant in de tuin, laat me dat dan weten aub. Ik zou dan graag wat stuifmeel komen oogsten.

DS1_4572DS1_4571DS1_4570DS1_4569DS1_4567DS1_4565DS1_4566

11 gedachten over “Saskatoon

  1. Hoe bekom je ieder jaar bij aalbessen, gekweekt als snoer/ééntakker, nieuwe scheuten zo dicht mogelijk bij de harttak? Deze scheuten zullen dus volgend jaar vrucht dragen…

  2. Erg leuk. Ik heb nog niet veel in de tuin staan wat vrucht gaat dragen. Dat zal voor volgend jaar zijn, maar er staan ondertussen al twee kersen, een appel, een pruim, een kruisbes en een walnoot. More to come….
    Van een Saskatoon had ik nog nooit gehoord…

  3. Saskatoon: dat moest ik toch echt weer even via je link opzoeken. Een neefje van de krentenboom dus, en uit Engeland laten komen. Dat is heel spannend, en het zou leuk zijn als je daar goede ervaringen mee gaat krijgen.
    Voor het overige zien we veelbelovende bloesempracht op de Fruitberg!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: