Yippie

In de tuin staan een aantal niet volledig winterharde planten. De meeste vaste planten die niet winterhard zijn staan in potten (bvb Salvia). In de tuin staan vooral een aantal struiken die niet volledig winterhard zijn. Ze krijgen een beperkte winterbescherming gedurende de koudste dagen, maar meer kan ik ook niet voor ze doen.

Terwijl deze winter zeker niet erg koud was, vormde de combinatie van warme periodes en de redelijk late én stevige vorst toch een bron van twijfel. Je kan dan wel vrij eenvoudig nakijken of een struik nog leeft (een beetje bast wegkrabben, indien de twijg onder de bast droog is, is dat stuk tak in ieder geval verloren), maar echte zekerheid heb je toch pas wanneer de knoppen van de plant terug schuiven.

Met deze Clerodendron bungei vertoont ook de laatste van deze struiken leven. Dus geen winterschade dit jaar.

 

 

 

9 gedachten over “Yippie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: