Vergeet-mij-nietje

Sinds drie jaar duiken er steeds meer vergeet-mij-nietjes op in de nectartuin. Ik laat deze planten staan waar ze niet storen. Zo bedekken ze de bodem en remmen ze andere kruidgroei af. Na de bloei en zaadvorming verwijder ik de plantjes waar ze storen. Dat is meestal einde mei.

Elders in de tuin stat ook het Kaukasisch vergeet-mij-nietje (Brunnera), die ik wel als overlevende plant opkweek. Op de foto hieronder combineert deze plant mooi met de Fothergilla major, die nu eindelijk wat aan ’t groeien is.

DS1_4576.jpg

 

13 gedachten over “Vergeet-mij-nietje

  1. Het Kaukasische vergeetmijnietje vind ik ook heel mooi, maar dat blijft hier beperkt bij één plantje.
    De gewone vergeetmijnietjes zijn onmisbaar, ik heb hetzelfde beleid als bij jou, wat een vrolijke plantjes.
    Hartelijke groet van Zem.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: