Geur

Het mag dan wel putje winter zijn, de geur van Lonicera fragrantissima was vanmorgen bedwelmend. De Dit jaar uitbundig bloeiende Chimonanthus praecox (onder), die overal als de absolute geurende winterbloeier wordt beschreven, kan absoluut niet tippen aan het parfum van de Lonicera, gisteren niet, vandaag en morgen waarschijnlijk ook niet. De Lonicera staat als sinds november in bloei, en lijkt niet direct van plan er mee op te houden.

DS1_4395.jpg

Aan eenieder die zich zorgen maakte over de kippen, die lopen nu vrij rond in de tuin, zodat het groen in de kippenren terug wat kan aangroeien. Ze waren op het ogenblik van de storm waarschijnlijk elders in de tuin aan ’t foerageren.

15 gedachten over “Geur

  1. En ik liep, naar aanleiding van deze enthousiaste post, snel naar mijn vorig jaar geplante Lonicera fragrantissima toe, om te kijken of hij al bloeit. Met heel veel moeite ontwaar ik een paar knopjes. Ik heb zeker een luie variëteit gekregen.

    1. Je woont in een koudere regio, Zem. Alle bloei zal bij jullie wat later zijn dan hier.

      On topic: de Chimonanthus praecox doet het te onzent ook bijzonder goed. De Lonicera staat op mijn verlanglijst.

  2. Heb hem op mijn verlanglijstje geplaatst. Een bijenplant die nog meer geurt dan de Chimonanthus praecox, dat belooft. Deze laatste hebben we staan en ruik je al van meters ver (als de wind goed staat).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: