Afdak/ophokplicht

Tot einde december beperkte het overdekte gedeelte van mijn kippenhok zich tot een schamel strookje van 120 x 90 cm, met name onder het nachthok. Volgens de pluimveesector meer dan ruimte genoeg om 15 kippen te houden, maar zelf vond ik dit te krap voor 5 kippen.

Bovendien staan voederbak én de drankklok best ook beschut, zodat ze niet vervuild geraken door opspattend water. Daarom maakte ik begin januari een extra stukje afdak van ongeveer 4m², ruim voldoende plek voor de kippen, een voederbak en een drankklok. Verder maakte ik ook een 3 meter lange winddichte wand, zodat de kippen niet alleen droog maar tegelijkertijd ook uit de wind kunnen zitten.

DS1_4413 (1)

Een schoonheidsprijs ga ik niet winnen met een plastiek golfplaten dak, maar dat is eigenlijk het minste van mijn zorgen.

Dat afdakje was duidelijk niet bestand tegen de storm. Of beter gezegd, wel bestand tegen de storm maar niet tegen vallende bomen. De blauwe spar van de buren verloor tijdens de storm eergisteren een groot stuk van zijn harttak. Dat stuk ligt nu in mijn tuin. Op mijn afdakje en mijn kriekenboom.

DS1_4407

De boom maakte deel uit van een van de “Eerste gezichten’. Hieronder een beeldje zoals het er nu uit ziet, en daaronder dezelfde positie maar dan op 2 januari.

DS1_4412.jpg

DS1_4402.jpg

Volgend week-end wordt de schade hersteld, vandaag had ik daar even geen zin in. Nieuwe golfplaten op het dakje, een nieuwe dakgoot, het hout in stukken zagen en verwijderen en de kriekenboom uitdoen. Over die kriekenboom was ik al een tijdje aan ’t twijfelen of ik die niet zou uitdoen. De beslissing is nu gevallen, of beter een andere boom is er op gevallen.

Let wel op : ik ga niet klagen over stormschade, andere mensen hebben écht shade geleden.

 

15 gedachten over “Afdak/ophokplicht

 1. Je hebt over die omgevallen boom op een voortreffelijke wijze een boompje opgezet.
  En wat hebben we geleerd? Dat beslissingen door bepaalde omstandigheden echt wel vlug kunnen worden genomen. 😉

 2. Hier moet ook gewerkt worden aan een nieuw kippenpark. De kip (enkelvoud tegenwoordig) loopt voorlopig in de serre (traditionele winterstek hier)
  Met het nieuwe kippenpark komt ook een nieuw kippenhok. Dat kan gelukkig droog geplaatst worden onder een reeds bestaand afdak achter mijn garage. Al zal daar nog wat vrouwkracht voor nodig zijn eer daar voldoende plaats zal gemaakt zijn (nu staan daar overschot bouwmaterialen van ons huis zoals pannen, bakstenen, blauwsteen vd paden)
  Ik wacht op beter weer en een lijf met meer energie.

 3. Toch jammer, zo’n stormschade. Gelukkig dat de kippen heel zijn gebleven.
  Levert wel weer werk op én ruimte voor verbeteringen 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: