Nachtlawaai

Eén van de punten waarrond ik twijfelde bij het aanleggen van de vijver: de mogelijke overlast van het nachtelijk gekwaak van kikkers. De relatie met mijn buren is in orde, en ik zou dat zo willen houden.

Vannacht werd ik om 04h00 gewekt door een werkelijk hels gekwaak uit de tuin. Mijn eerste – slaapdronken – reactie, f*ck als die kikkers me elke nacht om 04h00 wakker kwaken, wordt dat een probleem, niet alleen voor de buren, ook voor mij.

Snel opstaan om de daders in flagrante delicto te betrappen, was de boodschap. Gewapend met een zaklamp stapte ik op de vijver af waar ik een waarschijnlijk geile woerd aantrof die een wijfjeseend probeerde te lokken met zijn kabaal. Ik maakte het beest diets dat hij niet welkom was in mijn vijver (en deed dat doorheen de dag nog twee keer, waarbij ik de eend(en) vanuit “een hindernis” belaag, in de hoop dat ze dan extra opschrikken en zich niet veilig voelen in de vijver.

Bovenaan op de foto mijn favoriete stukje tuin op dit ogenblik. Een klein stukje bloemenweide vlak achter de vijver, met de houten stronk die steeds verder desintegreert. Stelt niet veel voor, hoor ik enkele mensen denken?  Kan best zijn. Toch ben ik vandaag ’t meeste verknocht aan dit wilde stukje tuin in ’t midden van ’t gazon, met het frisse malse groen van de bloemen en grassen, de ontluikende graszaden,….

De bloemetjes in dit stukje tuin zijn dagkoekoeksbloem, gele morgenster en barbarakruid.

 

19 gedachten over “Nachtlawaai

 1. Wacht tot de kikkers daadwerkelijk arriveren en hun paargekwaak inzetten. Enkele weken nachtelijke overlast zal je deel zijn. Telkens opstaan en wegjagen helpen niks. Ik wens je veel sterkte voor de toekomst.
  Serieus nu: niks zaliger dan het nachtelijke kikkergekwaak. Ik word er, o tegenstrijdigheid, gewoon erg rustig van. Bovendien kunnen azijnpissende buren er niks tegen beginnen; de kikkers zitten nu eenmaal niet in gevangenschap en kunnen vrijelijk gaan en staan waar ze willen.

 2. Ik vind het kikkergekwaak gewoon weg heerlijk.
  Eerst piano, gevolgd door een crescendo om over te gaan tot een tutti forte ma non tropo.
  Dan een korte pauze.
  Vervolgens nodigt het gebrom van een bassist uit tot de aanhef van een duet, dan een trio en vervolgens zet het volledige orkest in met een molto vivace con brio.
  De enige storende factor is het gedreun van de wansmakelijke schlagermuziek die van heinde en ver tot bij mij over waait.

 3. Sinbds kort huizen drie kikkers in ons vijvertje. Ik merk het gekwaak niet echt meer op, terwijl blaffende honden wel op mijn zenuwen werken.
  Mijn echtgenote vindt die kikkers de max.

 4. Ook ik vind dit wilde stukje hierboven een topper, met die stronk en de insectenhotelletjes.
  Die oordopjes voor de buren is een goed idee, maar wellicht uitsluitend als idee… 😉 Je kunt voortaan zelf maar beter lekker in bed blijven.
  Wat kunnen buren soms toch lastig zijn bij natuurgeluiden, vallende (bloem)blaadjes, besjes enz.
  Ik word ’s morgens om vijf uur wakker gemaakt door onze ADHD-zwartkop: die zingt zijn liedje haast de hele dag. Een voorrecht, zo’n vogeltje in de tuin!

  1. De vogels maken hier ’s ochtends ook een teringherrie, onder meer de winterkoning en de merels. We zien wel wat het wordt. Over de haan kraait ook geen haan (terwijl mijn haan ook vaak om 04h00 start met kraaien)

 5. Ik zag je foto bovenaan en dacht: ‘och, kijk, wat moet een tuin meer zijn dan dat!’. Dus ik kan me goed inbeelden dat het nu even je favoriete plek is!

  1. Wel, ik vroeg me dat zelf ook af. Waarom niet gewoon de hele tuin van dattum. Maar daarvoor hou ik toch wel net iets teveel van al die verschillende plantjes, vrees ik. Maar toch.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: