Kweeperen

Het was dit jaar voorwaar een geweldig goed kweeperenjaar. Zelf verwerken we de vruchten niet, maar ik heb er wel enkele collega’s mee kunnen plezieren.

En heet ’t jaar door genot gehad van wat ongetwijfeld de mooiste fruitboom is, met prachtige bladeren, prachtige bloemen en wonderlijk schone vruchten.

10 gedachten over “Kweeperen

  1. Ik heb er dit jaar veel mee gedaan. In fruitsap verwerkt, gelei en gisteren probeerde ik nog ‘Carne de Membrilla’ (perenmoes met suiker laten uitdrogen – is een tapa in Spanje vooral met schapenkaas gecombineerd). Proberen zei ik, ik liet die voor het grootste deel verbranden in een veel te warme oven (geen geduld ikke)
    Het deel dat niet verbrand was mixte ik samen met havermout, en eitjes en chocoladebrokjes en ik bakte er dan maar koekjes mee (lekkere bovendien!)

  2. Intrigeert me wel die kweepeer. Al veel over gelezen , maar nog nooit geproefd. Er stond er eentje op het lijstje met planten in de tuin, maar dat blijkt een eenzame japanse kwee te zijn, daar moet ik dus geen vruchten van verwachten, maar ik denk wel nog een platje te vinden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: