Laatste jaar?

Toen ik twee jaar geleden de bloemenweide inzaaide, voegde ik er ook een beetje bloemenakker bij. Zo’n akkermengsel bestaat uit éénjarigen, die het eerste jaar voor wat kleur moesten zorgen. De vaste planten en de grassen zijn ondertussen flink gegroeid, zodat zo goed als alle éénjarigen verdwenen zijn uit de bloemenweide.

Eén eenzame klaproos en nog heel wat bolderik zingen nu hun zwanenzang. Jammer, want het zijn beiden prachtige planten.

11 gedachten over “Laatste jaar?

  1. Me dunkt, is de klaproos toch weer in opmars. Ik merk die tegenwoordig toch op veel plaatsen – behalve dan in akkers. Jammer dat zo veel mooie wilde bloemen afgedaan worden als onkruid. Toch een vreemde kronkel bij veel mensen.

    1. Ik zie toch ook veel bermen langs wegen die nu ingezaaid worden met margrieten, klaprozen en nog vele andere bloemen die ik niet kan benoemen. Op dat vlak is er hier in de streek toch wat vooruitgang!

    2. In Nederland, gelukkig, hetzelfde beeld. Door veranderingen in beleid van veel gemeenten zie je steeds bloemperken etc opduiken. De klaprozen zijn daardoor op veel plekken in overvloed aanwezig.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: