Vele jaren later

Vier jaar geleden schreef ik iets over exotisch fruit in de tuin. Dit jaar heb ik voor ’t eerst bloesem in de persimoen. Veel bloempjes, die heel wat hommels lokken. Ik hoop dit jaar voor ’t eerst deze vruchten te proeven. De kakipruim en kaki’s zijn nog niet klaar voor ’t grote werk.

De Paw-Paw staan hier ondertussen al drie jaar aangeplant en zijn de voorbije weken sterker gegroeid dan de voorbije drie jaren samen. Het worden duidelijk mooie boompjes. Ook de Paw-Paw hadden dit jaar enkele bloemen, maar die zijn niet bestoven. . Goed zo, want ik vind de struikjes nog te klein om vruchten te dragen.

Wel vruchten dit jaar (voor ’t eerst) op de kiwibessen. Zowel weiki als weima bloeiden dit jaar op ’t zelfde ogenblik en er lijken toch tientallen vruchten in de weiki te hangen De andere dames-kiwibessen zijn deze lente allemaal flink in de groei geschoten, dus vanaf volgend jaar zou ik volop kiwibessen moeten kunnen oogsten.

Dit wordt een kiwibes

En de Ziziphus jujuba? Die heb ik gisteren op de composthoop gegooid. Duidelijk niet geschikt voor ons klimaat. De vijgen staan niet langer in kuipen, maar in volle grond en hebben zo al drie winters overleefd. Vijgen in volle grond worden prachtige bomen/struiken.

3 gedachten over “Vele jaren later

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: