Fotoverhaal van de week 01: Farewell

Thomas Pannenkoek  is een collega blogger die ook wel eens aan mijn virtuele deur klopt. Voor 2016 stelt hij een jaaropdracht voor die me wel aanstaat, en waarbij ik de handschoen opneem.

Nu ga ik deze opdracht natuurlijk niet klakkeloos overnemen, ’t zal hier niet altijd gaan over reisfotografie, eerder over fotografie tout-court. In een niet zo ver verleden was ik een verwoed hobbyfotograaf (enfin, ik ben nog steeds fotograaf, maar mijn scope van type fotografie is iets of wat beperkter, en ‘verwoed’ gaat niet langer op door tijdsgebrek).

Ik ga hier iedere week ’t verhaal vertellen achter één van mijn foto’s. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn.

We starten deze week met één van mijn allerbeste foto’s, met name ‘Farewell’.

Enkele jaren geleden vormde nachtfotografie één van mijn geliefkoosde bezigheden. ’s Avonds naar een stad reizen, wachten tot de schemering valt en dan foto’s maken tijdens ’t blauwe uurtje, en soms ook nog lang daarna.

Die Januari-avond (30/01/2006) in Leuven was me dik tegengevallen. Het was erg koud, en ik was écht te vroeg in Leuven. Wachtend op het juiste licht zat ik meer dan een uur op een bankje in de kou voor ’t stadshuis te wachten op ’t juiste licht. Eigenlijk had ik er op dat ogenblik al niet zoveel zin meer in, en dus stapte ik niet veel later terug richting station Leuven, dat toen net vernieuwd was.

Wachtend op ’t perron maakte ik deze foto van een vertrekkende trein. Ik hou wel van wat beweging in nachtfoto’s, en dit is op dat vlak zowat het beste resultaat dat ik ooit heb geboekt. Wat deze foto beter maakt dan de anderen in deze serie, was het feit dat de belichting (in totaal 25s) start voordat de trein vertrok, indien je goed kijkt zie je de binnenverlichting van de verschillende tafeltjes.

66 gedachten over “Fotoverhaal van de week 01: Farewell

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: