Eco-cheques

Tuincentra als Horta, Aveve,… je zal me er niet vaak vinden. Maar af en toe kom ik er toch binnen. Toen ik gisteren aan de kassa stond te wachten zag ik een jonge moeder met twee peuters afrekenen aan de kassa: één bus van 5 l anti-mos voor het terras, een doos onkruidbestrijder voor opritten en terras en nog een zak gazonmeststof met anti-moswerking.

Wat heeft een tuinier meer nodig? Selectieve onkruidverdelger? Of een breedwerkend insecticide? Die was ze dan vergeten te kopen. Mijn haren rezen ten berge toen ze afrekende. Dat deed ze namelijk met eco-cheques…

Op 4 en 5 juni doe ik opnieuw mee met de eco-tuindagen van velt. Om te laten zien dat tuinieren ook kan zonder gif. De komende maanden ga ik er nog wel één en ander over vertellen, en ook schaamteloos reclame maken. Een beetje minder low-profile dan twee jaar geleden dus.

Een maand geleden nam ik een 50-tal stekken van de roze aalbessen. Iets dat past in t’ kader van die eco-tuindagen, maar daar over later meer… En als het nu eens stopt met regenen, dan kan ik starten met de werkzaamheden  in de tuin, zodat die er keurig uitziet voor alle bezoekers.

25 gedachten over “Eco-cheques

  1. Die ecocheques zijn bijwijlen een regelrechte aanfluiting van de logica. Onlangs zag ik ze iemand gebruiken bij de aanschaf van een droogkast, een energievreter pur sang. Maar ermee betalen voor onkruidverdelgers spant toch wel echt de kroon.

  2. Aan die schijnheiligheid van ecocheques heb ik me ook al vaak geërgerd…
    Wij doen dit jaar niet mee met de open Tuinen (400 bezoekers was eigenlijk wat teveel van het goede…), dus wellicht komen we af!

  3. Fijn voor de kindjes, zo in een mosvrije omgeving kunnen spelen. Zie dat hun knietjes groen worden… Hopelijk geurt het huis van binnen ook helemaal naar dettol, zodat ze toch vooral lekker verder met allerlei chemische stoffen in contact kunnen komen. Weet nooit waar het goed voor kan zijn…

    1. Die dettol, nog zoiets. Ik huiver iedere keer ik die reclame zie. Mocht ik het kunnen, ik zou met plezier tuinkabouters genetisch manipuleren zodat die kabouters ’s nachts wildplassen op aanrechten die gepoetst worden met dettol.

      1. Ik ben van plan een rondje te maken tijdens de Velt-dagen, dus een combinatie van meerdere tuinen. Eerder zei je dat je nog rest tips had, dus tegen die tijd hou ik me aanbevolen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: