Fotoverhaal van de week 09: Sesam open U

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Wanneer je door mijn collectie van foto’s blaadt, valt het vrij snel op. Ik heb iets met deuren. Liefst deuren met een bijzonder patina. Verweerd door de tand des tijds, deuren die al jaren geheimen binnenshuis houden en ongewenste gasten buiten houden.

Zeg nu zelf, een huis, en zeker de gevel, staat of valt met zijn voordeur. Wat zou een rijzig herenhuis zijn zonder een brede sjieke, dubbele deur?  Een kasteel zonder groot smeedijzeren hekken? Een gevangeniscel zonder deur?

Wanneer ik op reis ben, maar ook op eender welke fotoshoot die ik maak, fotografeer ik wel ergens een deur. Dit slachtoffer kwam ik tegen in Leuven. Een oude deur, afgeschuurd om een likje verf te krijgen. Persoonlijk denk ik niet dat die deur er met een lik verf beter gaat uitzien. Integendeel. De lik verf, die nu al lang enkele jaren over deze opgeschuurde deur is aangebracht, zal dan wel een ‘nettere’  indruk  nalaten, maar veel minder karakter hebben.

 

17 gedachten over “Fotoverhaal van de week 09: Sesam open U

  1. Aparte foto, je kunt de kleurhistorie van de deur gewoon aflezen.
    Soms is verweerd heel boeiend. Ik kan me je liefde voor verweerde deuren goed voorstellen.

  2. Zo’n deur hoort in een charmante oude woning. Bij moderne bouwsels zou ze alleen maar schril afsteken. Maar je hebt gelijk als je stelt dat een deur voor een belangrijk deel het uitzicht van een gevel bepaalt.

  3. Dit is nu het soort foto die ik ook zou genomen hebben (mocht ik dikwijls met een camera rondlopen tenminste), zelf al is het verweerde effect “manmade” en zoals je zegt om het er netter en minder interessant te laten uitzien.

  4. Deuren houden altijd een belofte in, in positieve of negatieve zin. Wellicht maakt dat een groot deel van hun aantrekkingskracht uit. Ze wekken nieuwsgierigheid op, zeker als ze op een kier of helemaal open staan. Maar bovenal een mooie foto, dit!

  5. Een erg geslaagde foto. Maar ik ben dan ook zelf fan van die oude texturen. Afgebladderde, gebarsten verf vind ik de max. Ik heb zelf een verzameling foto’s aangelegd die door m’n oudste zoon gebruikt om als texturen voor 3D modellen te dienen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: