Fotoverhaal van de week 07: Kunstwandeling

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar meestal met een verhaaltje erbij, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Wat doe je wanneer je pakweg in Sauerland het toerisme wilt ontwikkelen? Je hebt een mooi landschap, zacht glooiende hellingen, leuke vergezichten en gigantische wouden. Een prachtige plek om wandelingen te maken dus. Dat is niet direct een Unique Selling Proposition, zoals dat in het vakjargon heet: heel Duitsland ligt bezaaid met zo’n plekjes. En ook in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk vind je ze bij de vleet. Je moet dus iets anders, iets beter doen, om de regio op de kaart te zetten.

Dus ontwikkelden ze in deze regio de waldskulpturenweg. Geef enkele kunstenaars de opdracht om monumentale kunstwerken te bouwen langs je mooiste wandelroutes, ergens midden in ’t bos. Sommige zie je van ver opduiken, andere moet je zoeken. Het geeft de wandelingen bijkomende doelen, en zorgt voor enkele leuke plekjes om eens halt te houden. Vooral voor jonge kinderen maakt het het wandelen een pak interessanter.

De meeste van deze kunstwerken zijn alleen al door hun grootte indrukwekkend. Deze ‘Der Krummstab’ is 7,5 meter hoog. Alleen jammer dat het die dag grijs en somber was. Met een blauwe hemel als achtergrond had ik van dit werk enkele prachtige beelden kunnen schieten met een ultra-breedhoeklens… Maar tegen de grijze wolken moest ik me beperken tot meer banale plaatjes.

12 gedachten over “Fotoverhaal van de week 07: Kunstwandeling

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: