Voorspelbaar

Een tuinblog, dat zijn foto’s van krokussen in februari. Ook in de Fruitberg staan de krokussen nu in bloei.

Zelfs in ’t gazon komen er her en der nog bijkomende krokusjes piepen, zodat de schade door woelmuizen nog best lijkt mee te vallen. Krokussen aangeplant in ’t gazon groeien wel veel minder goed dan krokussen in de borders, laten we hopen dat ze ook in ’t gazon gestaag uitbreiden.

Verder staat ook ’t longkruid al twijfelend in bloei, meer dan een maand te vroeg. De plantjes waren al flink uitgelopen net voor de winterprik met 10 cm sneeuw, maar de plantjes stonden al in bloei toen de sneeuw nog niet helemaal was verdwenen. Longkruid is een perfecte drachtplant voor vroege solitaire bijen zoals de sachembij, maar die laat zich nu nog niet zien.

26 gedachten over “Voorspelbaar

 1. Na de Eigenwijze Tuin maak jij me nu ook al jaloers met die mooie krokussen. Mijn nieuw aangeplante boerenkrokussen vertikken het om bovengronds te komen. Hopelijk zijn ze niet gaan rotten door al die nattigheid.

 2. Longkruid, dat mankeert hier nog! Nochtans, hier in de Vlaamse Ardennen komt het gevlekt longkruid zelfs ‘in het wild voor’. Te noteren voor mijn volgende uitstap richting Ecoflora. En de bijtjes, ja daar is het toch nog wat koud voor. Temperaturen net boven het vriespunt momenteel, dus laat die beestjes nog maar wat slapen.

 3. Het verveelt mij nooit, foto’s van de lentebloeiers.
  En ik ben gaan kijken naar mijn longkruid: en ja, knopjes en zowaar één bloemetje. Leuk hoor! Het is langzaam lente aan het worden, al liggen de temperaturen nog vrij laag.

   1. Net zo voorspelbaar als bij jou: crocussen. De eerste hebben we wat te leiden van de lichte vorst die afgewisseld wordt met veel nattigheid, maar de tweede lichting staat alweer klaar!

    Oh ja, de Hebe is nog steeds everpurple. Lichte vorst of niet 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: