Fotoverhaal van de week 05 : Zweefvliegen

Ik ga hier iedere week ’t verhaal vertellen achter één van mijn foto’s. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer informatie.

Ook wanneer ik op reis ben durf ik wel eens fotootje maken. Indien ik tijdens een wandeling een plekje vind waar heel wat beestjes zitten durf ik daar wat later op de dag nog eens terug naar toegaan, alleen. Soms merk je dan dat dat hoekje helemaal in de schaduw ligt op ’t moment dat je er langskomt, soms zijn de beestjes gaan vliegen, maar dat is niet altijd ’t geval.

Waarom niet gewoon onmiddellijk blijven fotograferen? Een macro maken, dat vraagt wat tijd. Zeker wanneer je beestjes wil fotograferen: dat beestje moet op de juiste bloem gaan zitten en niet achteraan, tussen de brandnetels, distels of bramen (het is zomer, ik sta daar in short en T-shirt), je wilt een leuke achtergrond, … Je wilt je metgezellen geen kwartier laten wachten tot jij die foto hebt gemaakt – dat zouden ze ook niet doen. En zo’n beestje lijkt altijd op de verkeerde plek te gaan zitten.

Deze foto is een foto uit zo’n reeks. Hier vlogen er wél heel wat beestjes rond toen ik terugkwam. Op een bepaald ogenblik zag ik een zweefvlieg voortdurend boven een andere zweven, wat een foto waard was. Ik heb letterlijk tientallen foto’s gemaakt, maar steeds was de DOF (Depth Of Field, Scherpte-Diepte) net onvoldoende om beide beestjes scherp in beeld te brengen. Van pure colère heb ik nadien gewoon twee foto’s uit die reeks genomen, en de zwevende zweefvlieg van de ene naar de andere foto laten vliegen. Nah.

 

 

26 gedachten over “Fotoverhaal van de week 05 : Zweefvliegen

  1. Tof verhaal !
    Meestal neem ik ook de tijd voor foto’s, en vaak zijn het er ook mééééérdere… Met personen in beeld lukt dat minder goed, dan is ’t klik en ’t ligt vast.
    Lie(f).

  2. Hoe dan ook, het is een schitterende foto geworden.
    Die bovenste zweefvlieg lijkt haast wel een bommenwerper. Ik ben kennelijk beïnvloed door sommig oorlogsnieuws 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: