Eerste Gezicht Jaargang 4 / Februari

1 Februari 2016. De eerste maand van 2016 is weeral voorbij gevlogen. de foto’s zijn wel van 31 jauari.

Voortuin.

Wanneer je de foto vergelijkt me die van vorige maand, zie je weinig verschil: nog altijd somber en doods. Maar wanneer je dichter bij de borders staat, zie je overal bolgewassen uit de grond priemen.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

In de nectartuin valt nog weinig te beleven. Maar ook hier zijn de bolgewassen zich aan ’t voorbereiden. De meeste verdorde planten zijn platgeslagen door de sneeuw.

Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Ook hier hetzelfde verhaal. De sneeuw van twee weken geleden heeft veel bladgroen doen verdwijnen, maar het longkruid staat wel al in bloei. Verder ligt er overal eten voor de vogels.

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

De winter heeft hier ook één en ander gecorrigeerd. Buiten beeld staat de winterborder er vrolijk bij (Helleborus). De krokussen in ’t gazon staan nu in bloei, maar het is duidelijk dat familie woelmuis dat krokussenbestand heeft gedecimeerd.

http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

Het stuk tuin waar de nieuwe groei het best te zien is. Overal zie je narcissen uit de grond rijzen. De 150 extra bollen die ik hier heb aanplant, laten zich ook al zien. Gek: de sneeuwklokjes moeten nog starten met bloeien, komen nog maar net boven de grond uit. Ik heb de indruk dat in een stuk van de schaduwtuin de woelmuizen opnieuw serieus actief zijn.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Ook hier valt nu niet direct veel te beleven. Heel wat schade door de sneeuw voor de kersenbomen (de sneeuw is op het net over ’t kippenhok blijven liggen en dat net is naar beneden gedonderd.
Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

15 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 4 / Februari

 1. Die sneeuwklokjes hebben er dus ook veel zuidelijker nog niet veel zin in. Hier zie ik ze ook nog nauwelijks. Maar bij jou dus wel meer andere bolletjes aan het opkomen.
  En verder blijft het allemaal nog een doodse boel.

 2. Ook hier is het behoorlijk doods, zelfs de kweepeer die zich een maand geleden nog groen toonde, heeft na de vorst zijn jas toch uitgedaan.
  Wat hebben jullie al veel werk geleverd in de afgelopen jaren!

 3. Ook hier is het behoorlijk doods, zelfs de kweepeer die zich een maand geleden nog groen toonde, heeft na de vorst zijn jas toch uitgedaan.
  Wat hebben jullie al veel werk geleverd in de afgelopen jaren!

 4. Alles lijkt hier behoorlijk in de war te zijn tegenover de vorige jaren.

  De exacte soort weet ik niet, maar 2 weken geleden kwamen mijn eerste gele krokussen al in bloei en nu beginnen de paarse krokussen ook in bloei te komen. De sneeuwklokjes staan ook in bloei, en de eerste narcissen beginnen ook al open te gaan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: