Weelde

We hebben net de warmste eerste 10 dagen ooit van november gehad. In de tuin is dit allemaal erg duidelijk te zien. Er is nog een weelde aan bloemende planten, terwijl het nu eigenlijk grijs en dor zou moeten zijn (of toch ongeveer). Een selectie van enkele planten die nog in bloei staan.

De absolute blikvanger in de tuin is Salvia uliginosa. Deze Zuid-Amerikaanse schoonheid komt ieder jaar vrij laat in bloei (augustus) maar is daarna wel écht een volhouder. De hoge iele takken zijn door de wind van de voorbije dagen een beetje plat gaan liggen, maar dat deert bij deze plant helemaal niet. Een echte hommelplant. De azuurblauwe bloemen geven een leuk accent in de tuin.

In de voortuin blijft Anemone ‘Honorine Joubert’ de aandacht trekken. In de zomer leken de planten het niet naar hun trek te hebben (droogte + volle zon), maar nu is dat er niet meer aan te zien.

Ook heel wat Geraniums bloeien nog verder, zij het meestal een iets bescheidener. Deze Geranium ‘Tiny Monster’ zou nu prachtig rood verkleurend blad moeten hebben,maar staat nog in volle bloei.

Ook hier herbloeien heel wat rozen. Op de foto ‘Rolland Garros’, de gezondst groeiende roos in mijn tuin.

Terwijl de meeste Asters er ondertussen ook alhet loodje bij gelegd hebben, bloeit deze Aster ‘Blue Wonder’ nog steeds volop.

En er zijn nog wat andere planten, zoals Rudbeckia, Astrantia, Polemonium, ….  Zelf zou ik het, om meerdere redenen, liever wat kouder zien. De natuur is écht het spoor bijster. Een aantal fruitstruiken beginnen te bloeien, op een aantal andere planten beginnen de knoppen al flink te zwellen…

Het jaar-op-jaar verbreken van records wordt toch echt zorgwekkend, maar zal waarschijnlijk straal genegeerd worden op de komende klimaattop.

11 gedachten over “Weelde

  1. Ach, de klimaattop… Veel resultaat leverde eerder topoverleg – buiten een hoop geruzie en vooral veel kerosineverbruik – niet op. De opwarming van de aarde wordt inderdaad zorgwekkend, maar helaas is niet iedereen even bezorgd.
    Anyway, een prachtige fotoreeks. Nog zoveel kleur in de tuin doet deugd, ook al is het weliswaar een deugd met een scherp kantje.

  2. De anemonen en de asters: heel mooi. De foto’s zijn prachtig. Je zou daaraan niet zeggen dat het al diep in de herfst is.
    Ik vind dat zachte weer ook verontrustend. Dat je in één mensenleven zo’n temperatuurswijziging meemaakt. Hoe moet dat in de toekomst gaan?
    De wil ontbreekt bij onze beleidsmakers om er écht iets aan te doen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: