Plant van de maand November: Viburnum farreri

Door de meteorologische omstandigheden zou ik nu heel wat planten kunnen aanduiden als plant van de maand, terwijl ze eigenlijk andere jaren al lang niet meer zouden bloeien. De plant die ik heb uitgekozen, is nu zeker niet de meest opvallende dit jaar (dat zou Salvia uliginosa of Rudbeckia ‘Herbstsonne’ zijn), maar staat wel iedere jaar te schitteren in deze periode van ’t jaar.

Viburnum farreri is een winterbloeiende heester. De plant is niet zo gekend, maar is wel de ouderplant van de veel vaker aangeplante Viburnum x bodnantense, een kruising van Viburnum farreri x Viburnum grandiflorum.  Erg typerend voor dit struikje is de erg rechtopgaande groei. Geen breed uitstoelende struik, maar een plantje dat compact, recht omhoog groeit.

Het struikje staat hier nu enkele jaren trekt nu weer de aandacht met frèle, witte of lichtroze bloemetjes die erg lekker ruiken… Die bloei start op ’t ogenblik dat de bladeren verdorren. De plant bloeit in de periode november – februari.

16 gedachten over “Plant van de maand November: Viburnum farreri

  1. Mooie keuze. Een terechte Plant van de Maand, want Viburnum farreri verdient veel meer aandacht dan hij maar krijgt.
    Het exemplaar in onze tuin is ondertussen 17 jaar oud, een drietal meter hoog en is elk jaar trouw op post met zijn langdurige frêle maar attractieve bloei.

  2. Het jaar is bijna rond. Ik heb zaad voor je verzameld van het fluitekruid voor de zadenruil, waaraan je dus niet meedeed 😉 geen probleem hoor, mail je me adres even dan stuur ik het graag op. Groetjes

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: