Verbascum chaixii ‘Wedding Candles’

Deze Verbascum chaixii staat ondertussen al enkele jaren in de tuin. De planten doorstonden de voorbije winters zonder enig probleem en zaaien zich flink uit. Ieder jaar worden ze groter en steviger. Blijkbaar vormen deze planten een uitstekend ontbijt voor nectar/stuifmeelliefhebbers, want insecten zie je er alleen ’s morgens op fourageren,maar dan werkelijk en masse, op een manier dat geen enkele andere plant in de tuin hem nadoet. Rond iedere plant vliegen nu tientallen zweefvliegen en hommels, het lijkt wel een zwerm.

In de namiddag of ’s avonds zie je geen of weinig bestuivers op deze planten.

Ze passen wat mij betreft ook erg goed in een vrij wilde beplanting, door hun losse aarvormige bloei.

Een foto van één aar met enkele pyjamazweefvliegen. Ook kenmerkend voor deze plant: de hommels en bijen die de planten bezoeken hebben geen gele stuifmeelzakjes, maar dieprode. Een gevolg van de paarse meeldraden, vermoed ik.

3 gedachten over “Verbascum chaixii ‘Wedding Candles’

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: