Ondertussen in de bloemenweide

Terwijl de bloemenweide drie weken geleden vooral geel en rood kleurde, begint het wit nu de overhand te krijgen. Even de ladder uit de garage gehaald om een foto vanuit bovenaanzicht te kunnen maken

Naast de margrieten komt de Achillea millefolium nu volop in bloei.

Hier en daar – maar lang niet voldoende – komt er ook wat muskuskaasjeskruid (Malva moschata) in bloei.

Eén plant zie ik in overvloed in de beemden bloeien in mijn omgeving, en wou ik dus absoluut ook in de bloemenweide krijgen. Maar blijkbaar zat die ook in ’t zaadmengsel. Ik vroeg me de voorbije weken af welke plant dat zou zijn, en ben nu heel tevreden dat het net het knoopkruid is dat zo talrijk opkomt in de bloemenweide..

Wat nog steeds geen echt succes lijkt te worden is het Slangekruid (Echium vulgare). In heel de bloemenweide zijn er geen 5 planten te zien, en enkele van die planten heb ik vorig jaar zelf neergepoot. Als hij volgend jaar niet meer terugkomt, ga ik geen verdere pogingen meer doen om deze in de bloemenweide te houden.Jammer, want het is één van de mooiste inheemse verschijningen.

Helemaal achteraan in de bloemenweide staat nog een speciaal plantje. Vorig jaar brachten de biodiverse tuinier en zijn egaa een Geranium pratense mee om aan te planten in de bloemenweide. Een jaar later blijkt het er eentje te zijn met witte bloemen, volgens de biodiverse tuinier heeft hij zelf geen enkele witte in de eigen tuin staan.

12 gedachten over “Ondertussen in de bloemenweide

  1. Het slangenkruid is om te koesteren; zoals je zegt, ongetwijfeld een van onze mooiste wilde bloemen. Hier groeien ze op de terril van Heusden en langs de spoorwegen, zelf heb ik er geen eentje. De mooiste groep zag ik in de Efteling.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: