Perzik ‘Benedicte’

Mooie perzik, niet? Ik kan zelf haast niet geloven dat dat ding dus uit mijn tuin komt. Vers van de boom. Ik was zo enthousiast dat ik ze zelfs iets te vroeg heb geplukt. De tweede ga ik dus nog enkele dagen laten verder rijpen 😉

Vandaag was de perzik wél klaar voor consumptie. De driekoppige jury vond de perzik erg lekker. Sappig en zoet, ik durf stellen dat ze zonder twijfel beter smaakt dan de perzikken die je in het grootwarenhuis koopt. Volgend jaar meer van dat.

19 gedachten over “Perzik ‘Benedicte’

  1. Die ziet er inderdaad heel lekker uit. Je kan er zo mee naar schoonheidswedstrijd voor perzikken. En ja, fruit uit eigen tuin smaakt (meestal) beter.
    We hebben ook eindelijk na 3 jaar de onze eerste Mirabelles de Nancy kunnen proeven, heerlijk!

    1. Die schoonheidswedstrijd gaat nu niet meer lukken. Ze werden gevierendeeld en daarna verzwolgen.
      Fijn van de Mirabelle, volgend jaar komen hier nog heel wat pruimen aan de beurt (hoop ik)

  2. ah ok want ik wil ook enkele perzikken zetten maar wil niks spuiten en dus wil ik rassen planten die toch redelijk tegen krulziekte kunnen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: