Waaierbomen

De voorbije jaren gingen we steevast op vakantie richting Alpen. Tijdens de dagelijkse wandelingen kwamen we dan vaak boerderijen en woningen tegen met een mooie abrikozenboom in leivorm, groeiend tegen de zuidermuur. Je krijgt dan niet alleen onmiddellijk zin om enkele van die vruchten te plukken, maar ook om er thuis mee aan de slag te gaan.

Daarom dat ik beide abrikozenbomen, één perzikenboom en de amandelboom wil opkweken als leiboom, meer bepaald in waaiervorm. De waaiervorm is een beetje meer vergevensgezind dan de strakke horizontale en vertikale palmetvormen, vandaar. Zelf heb ik wel onvoldoende zuidermuren, en dus worden de twee abrikozenbomen voor het geluidswerend scherm geplaatst.

Het rek voor de abrikozenbomen is ondertussen klaar. Voor het snoeien was het echt te laat (de foto is ook vrij laat gemaakt, waardoor de stalen kabels niet direct zichtbaar zijn).

Het was ook te laat om nog even alles netjes te maken voor de foto 😉

Eén opmerking over 'Waaierbomen'

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: