Scherm

De Fruitberg is gevestigd aan een drukke steenweg. Binnen in huis valt het lawaai goed mee (onder meer door het aanwenden van gepaste ramen, het verwijderen van de rolluikkasten,…). In de tuin is het geraas storend.

Daarom zijn we hier dit week-end gestart met het plaatsen van een geluidswerend scherm. Zo’n schermen zijn ook commercieel op de markt verkrijgbaar, maar aan een erg ontmoedigende prijs.
We besloten om een zelf een constructie te maken die ten dele op dezelfde principes gebaseerd is: een dubbel houten scherm gevuld met glaswol (massa-veer-massa principe). We beogen geen geluidsreductie van 20 dB die commerciële systeem zouden bereiken, maar het halveren van het geluid zou al erg fijn zijn.

Het scherm is nog lang niet klaar, maar er is toch al wat vooruitgang geboekt, het weer speelt me duidelijk parten. Over het resultaat (van wat er staat) ben ik alvast erg tevreden.
De komende weken moet er toch nog flink verdergewerkt worden …
De palen die voor het westenscherm staan zijn de basis voor een trelissysteem voor mijn abrikozenwaaiers, maar daar vertel ik (binnenkort) meer over.

De stapel is ondertussen trouwens wat kleiner geworden

10 gedachten over “Scherm

    1. Als je achter ’t scherm staat helpt het duidelijk. ’t Moet aan de achterzijde wel nog afgewerkt worden (opvullen met glaswol, dichtmaken met plastiek en daarna bekleden met hout. Zolang het deurgat niet opgevuld is zal ’t natuurlijk maar een pleister op een houten been vormen

    1. Er kruipt behoorlijk wat tijd in om dat mooi neer te zetten, vooral wanneer je zoiets helemaal alleen moet uitvoeren. Het nadeel van het geluid aan de steenweg woog voor ons niet op tegen de nabijheid van Tienen en vooral, de beschikbaarheid van een ruim, comfortabel en veilig fietspad voor onze kinderen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: