Winterframboos

Deze (niet al te beste, waarvoor mijn welgemeende excuses) foto is dit week-end genomen. Begin januari en nog steeds bloemen op de herfstframbozen (Joan J, Himbotop en Pokusa). De kwaliteit van de vruchten die afrijpen is ondermaats, maar zoveel bloemende frambozenstengels in januari is toch wel uitzonderlijk. Als zo’n frambozenstok in de serre zou staan, zou je er nog probleemloos goed fruit mee kweken volgens mij.

De nieuwe frambozenscheuten beginnen ook langzaamaan op te komen. Een beetje vroeg. Net zoals de hazelaars die hier al in bloem staan. Het kattenkruid (Nepeta) en enkele soorten Scabiosa staan hier ook nog altijd in bloem, erg laat… . De natuur is duidelijk het noorden (of de winter) kwijt…

Laten we hopen dat de winterprik volgende week alle verdere ontwikkelingen nog wat bevriest… Maar dat de prik ook niet teveel pijn doet.
En niet te lang duurt, want anders is de grond bevrozen en kan ik weer niet in de tuin werken…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: