Ander en beter?

Ik heb hier al een paar keer aangegeven dat de Honingbessen die ik hier had aangeplant niet direct uitmuntend smaakten. Ik vond het niet de moeite om de planten weg te halen, en negeerde ze dus gewoon.

Maar dit jaar vertelde iemand me dat hij enkele Canadese selecties had aangeplant van deze Lonicera caerulae, en dat die bessen niet alleen veel groter waren, maar ook veel lekkerder.

Vorige week bestelde ik me twee planten (die mekaar bestuiven, met name ‘Boreal Beast’ en ‘Boreal Blizzard’).

Tijd om de ‘oude planten’ te verwijderen , en dat viel echt dik tegen, op 10 jaar hadden die planten een stevig wortelgestel gemaakt. Maar zoals het spreekwoord zegt ‘De aanhouder wint’ (maar heeft nadien wel wat last van zijn rug).

Nu is het wachten op de eerste bessen, ik vermoed dat dat pas voor 2024 gaat zijn, want de plantjes zijn niet zo heel groot.

Ondertussen bewijzen de planten die ik zondagmorgen verwijderde dat ze echt wel goed tegen de droogte bestand zijn. De planten hebben hier twee dagen in de zon gelegen en volgens mij zou ik ze alsnog kunnen redden. Maar dit week-end lonkt de hakselaar …

3 gedachten over “Ander en beter?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: