Onkruid

Dit zijn de bloemetjes van Lotus corniculatus, de gewone rolklaver. Wanneer je de planten die we ‘onkruid’ noemen van wat dichter bekijkt, kom je toch dikwijls tot de conclusie dat onkruid vaak erg mooi is

Deze is niet spontaan in mijn tuin opgekomen, maar ben ik zelf gaan oogsten in de bermen wat verderop. Hij staat nu in een pot op het terras, en met de zaaddozen van deze plant probeer ik in het gazon nog wat plekken met rolklaver te bekomen.

Het andere ‘onkruidje’ in deze reeks, het vlasbekje (Linaria vulgaris), is wel spontaan in mijn tuin opgekomen, en is ook absoluut een welkome gast.

17 gedachten over “Onkruid

 1. Ik ga hier eens een stelling “Een tuin vol onkruid, is hip” bewijzen …
  Onkruid = niet-kruid
  Niet-kruid, dat zijn stenen, kiezels, Beckaert-draad, …
  Een tuin met stenen, kiezels en Beckaert-draad, … da’s hip (spijtig genoeg)
  Stenen, kiezels, Beckaert-draad, … = niet-kruid
  Niet-kruid = onkruid
  Dus een tuin vol onkruid, da’s hip.
  Is mijn redenering juist? 😉

 2. Enkele jaren geleden een magazine aan het lezen in de tuin van ons vakantiehuisje. Lees ik een artikeltje over rolklaver en dat je daar best een lekkere thee van kan maken. Terwijl mijn oog verspringt van magazine naar de natuur in de tuin, merk ik rolklaver op en kon ik meteen proeven of de thee inderdaad zo lekker was als beschreven. Ja dus!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: