Geen fijnstraal

Vanop afstand (en voor hij in bloei komt) heeft deze Aster umbellatus ‘Weisser Schirm’ wel wat weg van Canadese fijnstraal, een zeer invasief ‘onkruid’ dat, zoals de naam doet vernoemen, afkomstig is uit Noord-Amerika. Fijnstraal is hier in de tuin een kruid dat echt overal opduikt. Dat doet hij in de Verenigde Staten op akkers nog veel meer want dit was de eerste plant die resistentie tegen glyfosaat ontwikkelde.

Maar wanneer Aster umbellatus ‘Weisser Schirm’ in bloei komt is hij toch veel mooier. En hij lijkt zich ook niet uit te zaaien. Bovendien is het één van die Asters die absoluut geen last heeft van meeldauw en mooi donkergroen blad heeft. De plant staat al sinds begin augustus in bloei, en is duidelijk nog niet zinnens om te stoppen…

12 gedachten over “Geen fijnstraal

  1. Mooie aster om in de witte border te zetten. Asters geven in het najaar altijd veel kleur aan de tuin; Aster “Weisser Schirm” bloeit wel vroeg. In Lievesgarden bloeien de asters altijd vrij laat daar ik de Chelsea chop toepas. Is nodig daar ik veel hoge asters staan heb, Je hebt dan ook veel meer bloemen.

    1. Deze bloeit iets minder lang door, ik denk tot het einde van september.
      Ik heb ook enkele extra late asters staan, Aster turbinellus en twee novae-angliae rassen moeten er nog aan beginnen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: