Duivenpinnen

Eerst even melden dat het portaal waar ik mijn foto’s op plaats technische problemen kent. Je ziet op dit ogenblik daarom alleen de eerste foto (die integreer ik in WordPress), de andere foto’s dus niet.

Maar dus even over duivenpinnen. Eén van onze buren is duivenmelker. Dat wil zeggen dat er hier heel wat hangduiven zijn. Tot vorig jaar was de nok van ons dak hun favoriete plekje. Er zaten vaak een twintigtal duiven op ons dak.

An sich helemaal geen probleem, maar ze gebruikten ook het plat dak van de aanbouw om zich te wassen, en zoveel duiven, dat kakt wat bij mekaar. Zoveel dat ik wel eens – tijdens een regenbui – de duivenkak die de afloop blokkeerde mocht gaan verwijderen.

Het water dat bleef staan op het plat dak werd ook verzadigd met nitraten en fosfaten en kwam bij de volgende regenbui in de waterputten terecht. Niet ideaal.

De dakwerker stelde me voor om duivenpinnen op de nok van het nieuwe dak te plaatsen. Ik was nogal sceptisch over de werking ervan, maar sindsdien zien we geen enkele duif meer op ons dak. Om één of andere gekke reden landen ze ook niet meer op ons plat dak… Die dingen werken dus perfect.

22 gedachten over “Duivenpinnen

 1. Bedankt voor het bericht.
  Ik hoop dat het portaal waarop je werkt vlug terug werkt.
  Ik heb het ook ooit voorgehad dat een portaal waar ik massa’s foto’s had op geplaatst plots niet meer werkte en dat is dan pijnlijk als je al die foto’s verliest.
  Sindsdien werk ik met Vieuwbug (meer daarover op mijn Website)
  Maar voor alle zekerheid heb ik ook nog een privé-WordPress-Website die ik enkel gebruik om foto’s op te slagen.
  Op die manier heb ik toch altijd een reserve.
  Ook heb ik een Google-Foto-Account, waar ik ze voor alle zekerheid ook nog eens opslaag.
  Groetjes
  Theo

 2. Ja, soms geeft een dier toch echt te veel overlast, zoals die groep duiven bij jou.
  De duivenpinnen vormen dan een aanvaardbare oplossing.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: