Comfort

Zo buiten slapen is toch ook maar niets, met alle dauw op je lijf. Dit is volgens mij hetzelfde beestje (of een soortgenoot) als deze hieronder. De Zwartsprietwespbij (Nomada flavopicta). Ja, je leest dit goed, dit is een wespbij. Wespbij zijn “koekoeksbijen”. In plaats van zelf stuifmeel te verzamelen in een broedcel, leggen ze hun eitjes in het nest van een solitaire bij. De larve van de wespbij doodt de larve van die solitaire bij en kan zich vervolgens laven aan de voedselvoorraad die de solitaire bij had voorzien voor haar kroost.
Wespbijen hebben meestal het uiterlijk van een wesp, maar het zijn en blijven bijen, het zijn geen carnivoren, ze eten ook nectar en stuifmeel.

De Kameelhalswesp van gisteren was een echte solitaire wesp, ze vangt een prooi (in haar geval meestal een grasmot), deponeert die in een broedcel en legt een eitje in die mot. Die grasmot is dan het eten voor de larve.

9 gedachten over “Comfort

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: