Phacelia

Er bloeit een Phacelia tanacetifolia (de eenjarige groenbemester) in één van mijn borders. Deze heb ik dus nooit ingezaaid of aangeplant. Even nadenken en een korte zoektocht op het www leert me dat het zaad van phacelia ook als vogelvoer wordt aangewend, en op die plek stond vorig jaar een silo…

DS1_7014

Het is een prachtige bloem, veel mooier in ieder geval dan de winterharde Phacelia californicum, die niet direct indruk maakt qua schoonheid. Maar op die plek is dat zelfs niet van tel, ik ben blij dat er iets wilt groeien daar. En de hommels appreciëren hem wel.

DS1_7013

11 gedachten over “Phacelia

  1. Phacelia is effectief een streling voor het oog, zeker voor wie er eens voor door de knieën wil gaan. De lila bloempjes zijn van de lieflijkste die ik ken.
    In onze contreien worden er heelder velden mee ingezaaid. Eenmaal die bloeien, is dat een attractie op zich. Nu en dan houdt er zelfs een automobilist of een fietser halt om daar een foto van te nemen. (En om later op Facebook “Iemand een idee welk bloemetje dat is?” te vragen.)

  2. Waar heb je de phacelia californica verkregen? Ik ben al enige tijd zoekende naar meerjarige phacelia, heb zelf phacelia sericea (zal hopelijk dit jaar bloeien) en phacelia bolanderi weten te vinden, maar speur al enige tijd naar phacelia californica. Als je phacelia tanacetifolia waardeert, wellicht dat je phacelia congesta dan ook mooi vindt. Phacelia congesta is iets kleiner dan eerstgenoemde, maar lichtblauw van kleur. Phacelia campanularia is ook erg mooi, klein met diep- diepblauwe bloemen, echter niet in clusters zoals bij phacelia tanacetifolia.

    1. Ik heb dit bericht niet eerder gezien. Ik heb deze gekocht in Hessenhof. Na twee jaar wel verwijderd, want niet zo mooi. Ik had nog één plant over, de rest was door Wally Woelmuis verorberd

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: