Cornus florida ‘Rainbow’

In de herfst van 2013 kocht ik me deze Cornus florida ‘Rainbow’. Ik was toen van plan een ‘gewone’ Cornus florida te kopen, maar de herfstkleuren van deze boom deden me van mening veranderen.

Nog een voordeel van dat bonte blad: de boom contrasteert heerlijk met de beukenhaag.

Eén nadeel aan deze variëteit: de bloemen openen zich niet volledig, bloemblaadjes blijven aan mekaar hangen. Maar dat heeft ook wel iets.

DS1_6700

De struik is ondertussen flink gegroeid en nu bijna 2 m hoog. Hij zou, afhankelijk van de bron, 3 tot 7 m hoog worden.

. DS1_6701

9 gedachten over “Cornus florida ‘Rainbow’

    1. Het blonde blad bijzonder wanneer de struik in de half schaduw is geplaatst of voor een groene haag staat geeft altijd een meerwaarde aan de heester. Ook zeker een pluspunt is dat hij in de herfst mooi verkleurt.

  1. De kornoeljefamilie is heel veelzijdig en er zitten echte klassebakken tussen met een zee aan bloemen en schitterende herfstkleuren. Ik ben zelf geen fan van bontbladige struiken of planten maar ik ken ook mensen die er speciaal achter zoeken. Hij valt wel op en dat is meegenomen.

  2. Niet mijn ding, door dat blad ziet die struik er ziek uit. Zou ik nooit kiezen. Ben hier blij met mijn Cornus kousa – ondertussen al vier- vijf m hoog.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: