Witte tijger

Deze nachtvlinder, de Witte tijger (Spilosoma lubricipeda) viel echt wel goed op  tussen de planten. Vanop afstand lijkt hij wel een pluimpje. De vlinder legt zijn eitjes onder meer op brandnetel en paardenbloem. Het is een vrij algemene nachtvlinder die qua tekening nogal variabel is. Deze heeft zeer weinig zwarte stippen.

DS1_6718

Hieronder volgens mij een Halictus scabiosae , de breedbandgroefbij. Een vrij algemene soort in Vlaanderen. Ik lees dat deze bij haar nest in lemige grond graaft, vaak in steilwandjes , soms in groepjes bij elkaar. Een primitief sociale soort.DS1_6730

DS1_6738

24 gedachten over “Witte tijger

 1. Prachtbeelden!
  Dat stuifmeel aan de bij, zo loepzuiver. En ik die al lang vergeten ben wat ik in mijn kleine fotografiecursus heb geleerd. Zucht!

 2. Mooie waarneming en mooie foto’s. Deze tijger heb ik zelf nog niet tegengekomen, in onze tuin heb ik wel al zijn broertje de gele tijger mogen bewonderen.

 3. Moest ik ineens worden verwittigd dat ik een witte tijger in de tuin heb, ik deed het terstond in mijn broek. Gelukkig blijkt het om een allerschattigst exemplaar te gaan.

 4. Wat een prachtig diertje die nachtvlinder. Zijn tekening lijkt precies op een hermelijn in de winter, op de kroningsmantel van onze koning.

 5. Dat prachtige, haast knuffelbare, nachtvlindertje is wel héél mooi.
  Jaren geleden heb ik hem hier ook eens gespot.
  Prachtfoto’s, samen met het bijtje.
  Hartelijke groeten van Zem.

  1. Ik weet niet of ze zo knuffelbaar zijn hoor, ik vermoed dat de vlinder dan gaan vliegen is.
   Maar ik begrijp wat je bedoelt, hij heeft inderdaad een hoog knuffelgehalte.

   1. Snap ik :). Maar ik kan me heel goed voorstellen dat er ook daar mensen genieten van je foto’s. (ik geniet daar zonder mate van foto’s als de jouwe)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: