Nog wat bollen-fotokes

Muscari botryoides is van oorsprong een inheemse plant. Deze witte versie begint hier nu ook in ’t gazon te bloeien. Eigenlijk wel iets te laat voor de plek waar ik ze heb aangeplant, want het gras maai ik op die plek een eerste keer eind april.

Maar dat is natuurlijk alleen mijn eigen fout (M. botryoides bloeit gewoon later dan blauwe druifjes), we gaan in ieder geval al proberen nog wat langer te wachten met het gras te maaien. Zoals een grote Vlaamse Filosoof een aantal jaren geleden aangaf ‘Laat het gras maar groeien’.

DS1_6455

Ondertussen bloeien er ook enkele paarse kievitsbloemen in de bloemenweide. Ik vind dit plantje dus echt wel een juweeltje.

Nog een eigenaardige keuze van me… Narcissus tazetta ‘Minnow’. Ik wou eigenlijk gewoon nog wat extra kleur in het stuk van de nectartuin waar we op uitkijken vanuit de woonkamer. Maar veel kleur brengt deze dus niet. Ik had gerekend op een zachtgele narcis…

DS1_6450

Doen het dit jaar zeer goed: Tulipa clusiana. Deze zijn zich nu duidelijk aan ’t vermeerderen.

DS1_6466

En de mooiste blijft de Tulipa whittallii DS1_6468

Ook hier zie ik de voorbije twee jaren een duidelijke toename van het aantal bloemknoppen. Ook al is dit een botanische variëteit, op uitzaaien heb ik deze jammerlijk genoeg nog niet kunnen betrappen. Ik zou daar absoluut mee kunnen leven…DS1_6469

21 gedachten over “Nog wat bollen-fotokes

 1. De paarse kievitsbloem en de Tulipa clusiana genieten in deze reeks mijn voorkeur.
  Oké, de witte druifjes mogen er ook best wezen. Oranje is niet meteen mijn favo kleurtje, hoewel de Tulipa whittallii me gelukkig eerder als goudkleurig toeschijnt.

 2. De eerste twee zitten bij mijn bestelling van bollen bij Velt voor het najaar. Ik moest een beetje lachen met de naam op de bestellijst ‘witte blauwe druifjes’.

  1. Alleen de Latijnse naam is officieel, ik beperk me dus tot die nomenclatuur. En ik heb een goed geheugen. En weten wat je waar moet planten? Op basis van info die je gewoon op ’t web vindt. Verder veel stelen met je ogen in andere tuinen.

 3. De witte Muscari’s zijn hier altijd snel verdwenen helaas.
  Het genoemde roomwitte narcisje is toch écht een schoonheid.
  En de clusiana’s hebben ook mijn voorkeur, alle soorten zijn zo prachtig én vrij sterk.
  Prachtige foto’s.
  Pas goed op jezelf en forceer je herstel niet!
  Hartelijke groet van Zem.

 4. Die grote bollen aankoop van je – was dat via Velt? Ik kreeg onlangs een folder in de bus. Nu ik de resultaten bij jou zie, overweeg ik ook een bestelling.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: