Return on Investement

Terwijl er op de beurzen niet veel dividenden te rapen vallen op dit ogenblik, krijg ik nu al een flinke eerste Return on Investment van de aangeplante Amelanchier lamarckii.

DS1_6461

Dit boompje heeft me dus de volle 73,50 EUR* gekost. En ook in het tweede kwartaal (bessen voor de vogels) en het derde kwartaal (herfstverkleuring) gaat dit boompje nog jaren dividenden opleveren. Alleen in de winter zal de opbrengst een stuk lager liggen…

*Dit boompje is waarschijnlijk 6-8 jaar oud, en heeft in die tijd niet alleen ruimte ingenomen, maar is gedurende die tijd ook verplant en gesnoeid geweest.

15 gedachten over “Return on Investement

    1. Daar ben ik van op de hoogte (en ik reken daar ook op eigenlijk). De nok van ons dak is trouwens > 8 meter hoog, dat boomke gaat dus flink uit de hoek moeten komen om zo hoog te groeien.

  1. Idd. een pracht van een boompje. De prijs die je er voor betaalde daar schrik ik toch even van. Als bosplantsoen betaal je voor een krentenboompje 1 tot 1.5 euro. Maar goed, laat dit zeker de pret niet bederven. Ze worden idd. groot maar er komt een krans aan nieuwe scheuten bij de zaagsnede als je ze sterk insnoeit.

    1. Dit is geen éénjarige zaailing. Boompje is al 250 cm hoog en al enkele jaren oud. ’t Is bovendien een meerstammig exemplaar. In de meeste boomkwekerijen was hij nog een pak duurder

  2. Ook hier prachtige winsten – ondertussen stapelen die zich al vijf-zes meter hoog op. Schatrijk word je van zo’n boompje!

  3. Hier stond al een verwaarloosde rij toen ik dit huis kocht. Ze worden “nu” uitgedund en gesnoeid. Het is nog wachten op de krans van nieuwe scheuten. De rest staat nog niet in bloei. Jouw boompje is wel heel mooi.

  4. Hier ook een viertal exemplaren, jarenlang ongemoeid gelaten en een beetje verdrongen door aanplant en vrijwilligers er rond. De bloei speelt zich daarom hoofdzakelijk af in de top, maar het patroon van kale stammen onderaan is ook mooi om zien. Vorig jaar heb ik bij twee er van akebia aan de voet geplaatst., nog te vroeg om te oordelen of dat een goede keuze was.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: