En nog een boom(pje)

Ik overweeg al enkele jaren om een Pterostyrax corymbosus aan te planten.  Hij bloeit in juni met kleine witte, hangende bloemen die heerlijk zouden ruiken en zeer veel nectar en pollen bevatten. Bovendien verkleurt hij in het najaar geel, oranje of rood, afhankelijk van de grondsamenstelling. Na de bloei verschijnen ook nog kleine bruine vruchtjes

Het is een vrij zeldzame boom die redelijk traag zou groeien met een open kroon. De plant is goed winterhard.  Er staat van deze boom een prachtexemplaar in het arboretum van Wespelaar.

Zo’n mooie boom, en toch zo zeldzaam. Ik lees wel dat hij moeilijk te vermeerderen is. Misschien is het ook best een lastige boom die hier niet wilt groeien. Maar dat zullen we dan wel zien, denk ik.

En deze is dus een flink pak kleiner dan de andere bomen. Ik was al blij dat ik hem gevonden had.

14 gedachten over “En nog een boom(pje)

  1. Deze is mooi zeg! Alweer iets om in overweging te nemen. Eerst grondsoort enzo maar eens onderzoeken. Ik doe dat ook, de eiken, beuk en berken afwisselen met kleinere boompjes. De wilgen en de iepen hebben al het loodje moeten leggen. Ze waren ook ziek, dus niks aan verloren.

  2. Ik heb een soortement van alternatief in de tuin: een Deutzia scabra. Oké, geen boom maar een heester, doch stukken makkelijker verkrijgbaar en welhaast even sierlijk/rijkelijk bloeiend.

    😎

  3. Wederom een heel aparte keuze. Ik ken wel wat mensen die een Pterostyrax hispida kochten maar een Pt. corymbosus ? Dit lijkt me toch echt een botanisch curiosum te zijn. Niettemin, plantenliefhebbers en plantenverzamelaars zijn wel een beetje apart niet? 🙂 Veel plezier ermee.

  4. Iets dat je al lang graag wil en het dan ook lukt, kan me voorstellen dat je blij bent! Ben het moeten gaan opzoeken hoor, had er nog nooit van gehoord. ‘t Is een mooie boom. De bloemen ideaal voor bijen. En de vruchtjes, weet je daar iets over?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: