Bloembollen

Vorig jaar vertelde ik hier over mijn (veel te) grote bestelling bio-bloembollen.

Hierboven een foto van Scilla siberica. Deze stond al ergens in de border (waar ze het echt wel goed doen), maar deze keer had ik gekozen om deze bollen aan te planten in het gazon.

Het is een plantje dat lichtjes anders groeit dan andere bollen, de bloemstengels verschijnen tegelijkertijd met de bladeren, en zowel de bloemstengels als de bladeren groeien daarna uit.

De krokussen zijn ondertussen zo goed als uitgebloeid. Hier een stukje van ’t gazon waar ik heel wat grote krokus (Crocus vernus)  heb aangeplant. Ik vind de Crocus tommasinianus wel veel natuurlijker (en mooier), maar deze grotere krokussen vallen wel meer op in ’t gazon…

Over een week staan de druifjes, narcissen en de tulpen in bloei. Voldoende kleur hier.

DS1_6403

22 gedachten over “Bloembollen

  1. Ik heb net mijn bestelling doorgegeven bij Velt om in het najaar biobollen te kunnen planten. Ik weet nu al dat ik ga vloeken om de hoeveelheid die ik besteld heb 😀. Maar al de geur, kleur, insecten en vlinders zullen het de jaren nadien dubbel en dik de moeite maken.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: