vijver
Comments 27

Ondertussen in de vijver

De kikkers in de vijver trekken zich niets aan van de social distancing regels. Ik tel ongeveer 15 kikkers. Ik ben benieuwd wanneer het hels kabaal opnieuw start.

De salamanders springen wat minder in ’t oog, maar tekenen ook in flinke numbers present.

DS1_6406

Zo start het leven in de tuin terug op, zonder echte winter.

This entry was posted in: vijver

27 Comments

  • Ben je zeker dat het brulkikkers zijn bij jou? Brulkikkers is eigenlijk een slechte vertaling van bullfrog. De brulkikker loeit als een koe (en kwaakt niet als een kikker). De groene kikkers die zo veel lawaai maken zijn de meerkikkers.

 1. Zijn dat al groene kikkers? Da’s toch wel heel vroeg, nee? Hier is de paddenorgie voorbij. Ik ga alle dagen kijken naar de slierten eitjes.
  Die innige omhelzing van die kikkers, … zucht … 😉

 2. Hier is er wel enige vorm van social distancing: de groene (meer)kikkers in de vijver van m’n buren en de salamanders in onze poel 🙂 . En inderdaad, ik vind het ook een fijn geluid.
  Geniet nog van de zonnige dagen!

 3. Marry says

  Dit is nu de reden waarom ik geen vijver heb. Ik word krankzinnig van het geluid van brulkikkers die me ‘s nachts uit mijn slaap houden.

  • Nogmaals hetzelfde stukje. Ben je zeker dat het brulkikkers zijn bij jou? Brulkikkers is eigenlijk een slechte vertaling van bullfrog. De brulkikker loeit als een koe (en kwaakt niet als een kikker). De groene kikkers die zo veel lawaai maken zijn de meerkikkers.
   Bij meerkikkers is er meestal ééntje of twee die veel lawaai maken, die schep ik uit de vijver en zet ik 2 km verder uit in de beek

   • Marry says

    Iets om uit te zoeken. Voorlopig ben ik dolgelukkig dat die beesten zich al even niet rondom mij in buurtvijvers laten horen. Hout vast houden, om het maar eens op z’n Vlaams te zeggen. Bedankt voor de informatie.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s