Ondertussen in de vijver

De kikkers in de vijver trekken zich niets aan van de social distancing regels. Ik tel ongeveer 15 kikkers. Ik ben benieuwd wanneer het hels kabaal opnieuw start.

De salamanders springen wat minder in ’t oog, maar tekenen ook in flinke numbers present.

DS1_6406

Zo start het leven in de tuin terug op, zonder echte winter.

36 gedachten over “Ondertussen in de vijver

  1. Ben je zeker dat het brulkikkers zijn bij jou? Brulkikkers is eigenlijk een slechte vertaling van bullfrog. De brulkikker loeit als een koe (en kwaakt niet als een kikker). De groene kikkers die zo veel lawaai maken zijn de meerkikkers.

 1. Zijn dat al groene kikkers? Da’s toch wel heel vroeg, nee? Hier is de paddenorgie voorbij. Ik ga alle dagen kijken naar de slierten eitjes.
  Die innige omhelzing van die kikkers, … zucht … 😉

 2. Hier is er wel enige vorm van social distancing: de groene (meer)kikkers in de vijver van m’n buren en de salamanders in onze poel 🙂 . En inderdaad, ik vind het ook een fijn geluid.
  Geniet nog van de zonnige dagen!

 3. Dit is nu de reden waarom ik geen vijver heb. Ik word krankzinnig van het geluid van brulkikkers die me ‘s nachts uit mijn slaap houden.

  1. Nogmaals hetzelfde stukje. Ben je zeker dat het brulkikkers zijn bij jou? Brulkikkers is eigenlijk een slechte vertaling van bullfrog. De brulkikker loeit als een koe (en kwaakt niet als een kikker). De groene kikkers die zo veel lawaai maken zijn de meerkikkers.
   Bij meerkikkers is er meestal ééntje of twee die veel lawaai maken, die schep ik uit de vijver en zet ik 2 km verder uit in de beek

   1. Iets om uit te zoeken. Voorlopig ben ik dolgelukkig dat die beesten zich al even niet rondom mij in buurtvijvers laten horen. Hout vast houden, om het maar eens op z’n Vlaams te zeggen. Bedankt voor de informatie.

 4. Hallo, ik heb vandaag toevallig je blog ontdekt omdat ik zelf ook met een poel/vijverproject bezig ben! Super om te lezen, ik heb je ‘vijveraflevering 1-2-3-4’ bekeken en mijn situatie, tot de afmeting toe, is vrij identiek! Ik vroeg me af hoe je je vijver hebt gevuld, met kraanwater?
  Mijn folie ligt te wachten, maar ik twijfel nog hoe ik verder ga met de boord..
  Als je in de toekomst nog waterplanten op overschot hebt, ben ik zeker kandidaat! Ook tips of andere hulp kan ik zeker gebruiken!

   1. Ik heb maar een paar duizend liter regenwater en in de vijver zal toch makkelijk 15000 liter passen. En regen wordt niet voorspeld de komende weken.. De waterfactuur zal ontploffen. Waar is de fruitberg eigenlijk gelegen?

    1. In Tienen.
     De eerst keer je vijver vullen met regenwater is geen issue. Dat kost je waarschijnlijk iets van een 20 EUR.
     Maar Je zal voor nadien toch een oplossing moeten uitdokteren waarbij je het waterniveau bij droogtes fel kan laten zakken. Want zo’n vijver/poel continu bijvullen met kraantjeswater is niet echt duurzaam, en in periodes van lange droogte ook gewoon verboden.

     1. Ah dat is in de buurt!
      Je bedoelt de eerste keer vullen met leidingwater kost €20?
      Nadien kan ik eventueel wel bijvullen met regenwater, het is gewoon die eerste keer het grootste gedeelte water er in krijgen.

        1. Dat is volgens mij niet je variabele prijs. Dat is de prijs van je water, inclusief de aansluiting ed. Wanneer je 1 m³ extra verbruikt, gaat je dat waarschijnlijk geen 4.23 € kosten

 5. Als het goedkoper uit valt, des te beter!

  Ik heb vandaag mijn vijverontwerp wat aangepast, flink karwei met die leemgrond hier..

  Fijn dat ik hier heel wat inspiratie kan opdoen!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: