Bloei

De Overblijvende Judaspenning staat al flink in bloei. Ik herinner me dat ik de voorbije jaren al een flink stuk werk in de tuin had verricht wanneer de bloemen van deze planten me opvielen. Ik denk dat het een combinatie is van extreem vroeg bloeien en het feit dat ik dit jaar echt wel achter sta met het inrichten van de tuin.

Ook de Parrotiopsis jacquemontiana staat hier ondertussen te pronken. Ik ben vooral tevreden dat deze de extreem droge zomer heeft overleefd.

DS1_6416

Het is op dit ogenblik een echte blikvanger.

DS1_6417

Ook in bloei : de eerste Elfenbloemen.DS1_6430

Maar ’t zijn niet allemaal speciale planten die nu in bloei staan hoor. Zo staan er dit jaar al heel wat madeliefjes in mijn gazon in bloei.

DS1_6427

En het speenkruid, dat neemt ieder jaar verder toe.

DS1_6434

Zo en nu start mijn werkdag. Telewerken. Daar zijn toch een aantal voordelen (geen woon-werk verkeer, en ook op ’t vlak van productiviteit heeft het voordelen, want ik kan hier echt zalig ongestoord werken aan enkele ingewikkelde analyses). En ik moet ook mijn boterhammendoos niet maken ’s morgens.

Het blijft toch vooral een onwezenlijke situatie. Laten we alleen hopen dat deze niet blijft duren en dat we binnenkort terug gewoon naar ons werk kunnen.

13 gedachten over “Bloei

  1. Mooi zeg! Wij hebben geen tuin, maar ik ben door je blogje over de edgeworthia een lijstje begonnen met planten die ik ooit, eens, wil planten. 🙂
    Fijn dat we hier mee mogen genieten!

  2. Er valt al heel wat te zien, de Parrotiopsis is op dit moment inderdaad heel mooi. Met deze dagen is het goed de tuin in te kunnen. Penningkruid = judaspenning grts en goede gezondheid.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: