Te vroeg

Voor de komende dagen wordt er flink wat nachtvorst voorspeld. Door de zachte zomer zijn er al heel wat planten vrij ver uitgelopen. De voorspellingen geven lichte nachtvorst voor de komende dagen (-2°C).  Misschien valt de schade dan nog wel mee, maar indien woensdag effectief -4 °C krijgen zoals eerst werd voorspeld, verwacht ik weer flink wat schade, onder meer bij sommige hydrangea, en ook kiwi en kiwibessen.

DS1_6409

De meeste planten groeien daar wel door, het zou wel wat oogst kunnen kosten. Maar ook dat is geen drama, natuurlijk

DS1_6410

 

Ik heb trouwens een pioen die al bloemknoppen aan ’t maken. Nu is dit een vroegbloeiende variëteit, maar dit is echt wel extreem….

DS1_6421

6 gedachten over “Te vroeg

  1. Mocht het nog gaan vriezen, dan kunnen verse bloemen inderdaad kapotvriezen. En als er geen insecten zijn om de bloemen te bestuiven, is al dat bloeien verspilde moeite. De energie die de planten erin steken, kunnen ze in het voorjaar niet meer gebruiken voor groei en bloei.
    Alles is, kortom, veel te vroeg. Zelfs de eikenprocessierups is al actief. 😦

  2. Oei, die pioen, da’s wel heel vroeg. Ik heb hier nog steeds bloemende Calendula staan van vorige zomer. Benieuwd of het een éénjarige zal blijven of hij de vorst van volgende week ook overleeft.😊

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: