Het is alweer bijna drie maand geleden dat ik nog van me liet horen. Maar hier ben ik dus terug. Laten we zeggen dat ik druk bezig was met andere dingen.
In de tuin staat ondertussen heel wat in bloei. De Edgeworthia wordt ieder jaar meer een geweldige blikvanger in februari. Met het warme weer is hij ook duidelijk in trek bij hommels en blinde bijen.
De plant is ondertussen bijna 1,5 m hoog, hij zou 2-3 hoog worden op termijn.
De Daphne bohlua bloeit dit jaar overvloedig. De bloemen verspreiden een zalige geur. De nieuwe plant staat hier nu drie jaar en is duidelijk in zijn nopjes.
De Crocus tommasinianus breidt zich nog steeds niet zo goed uit in ’t gazon.
Gek, want in de borders vermeerderen ze zich heel sterk (inclusief uitzaaien)
Dan lijken de andere krokussen ( Crocus chrystanthus en Crocus vernus ) beter geschikt om in ’t gazon te groeien, deze zie ik met name wel gestaag uitbreiden.
Ik ben ieder geval blij te zien dat de extra aangeplante bollen ook goed opkomen.
Dit stukje hieronder is me een beetje te geel.
Verder staan ook de sneeuwklokjes hier in bloei. Door deze vorig jaar flink te scheuren en te verspreiden duiken ze nu zowat overal in de tuin op.
Doen het dit jaar ook erg goed: de Helleborus(sen). De planten zijn ondertussen uitgegroeid flinke pollen.
Staat nog steeds in bloei: de Lonicera fragrantissima. Hij zal ook dit jaar zonder probleem 3 maand aan één stuk doorbloeien en zijn hemels parfum verspreiden.
Verder staan er ook al wat Narcissen in bloei, en nog een winterbloeiende viburnum. En natuurlijk ook de muurbloem ( Erysimum ‘Bowles Mauve’), maar die bloeit gewoon heel het jaar door.
Ook in de winter kan je tuin kleur (en geur) bekennen. Het zorgt gewoon voor een extra boost aan lentegevoel wanneer de zon even schijnt.
En de bestuivers zijn je dankbaar, want die hebben het in deze periode extra moeilijk.
Blij te lezen dat je nog alive and kicking bent.
Potverdorie, al die kleur in je tuin, prachtig !!!
Beginnen ze hier zomaar te vloeken op mijn blog
Ik ben hier sedert gisteren, toen ontdekte ik jouw mooie foto’s 🙂
Welkom
Hier worden we vrolijk van.
Gr Jan(Wilde een Tuin)
Ik dus ook
Goed gezaaid komt boven, jij dus ook (weer).
’t Is hier genieten !
Lie(f)s.
Absoluut
Hé, gij leeft nog?! Welkom terug in blogland!
Dankoewel
Gunnend jaloers op zoveel moois. Ik kijk hier ondertussen op een zeer saai stadstuintje. Mijn handen jeuken om daar kleur in te brengen. Toch bekijk ik het even rustig om dan de juiste (liefst biologische) keuzes te maken.
Blij dat je nog verder inspiratie verspreidt!
Ik wens je er veel plezier mee.
Jouw ervaring met de boerenkrokus is helemaal anders dan de mijne…
De C. tommasinianus was hier in mijn bollenweitje de eerste krokus die zich heel vlot vermeerderde. Opvallend was wel, dat de meeste andere krokussen (vooral de cultivars) zich vermeerderden door clistervorming, en dat die dus steeds grotere pollen gingen vormen, terwijl de boerenkrokus zich overduidelijk uitzaaide, want ‘overal’ in het gras doken afzonderlijke bloemen op. En als ik zeg ‘overal’ dan bedoel ik dat ze niet alleen binnen een paar meter van de moederplanten opdoken.
We hebben die boerenkrokus aanvankelijk geplant in het bollenweitje in de voortuin, maar intussen staan er ook al verschillende in de boomgaard achteraan, en dat is toch zo’n 70 m verderop.
Maar de geliefkoosde groeiplek van de boerenkrokus is wel in de voegen tussen de kasseien van de oprit, terwijl de bonte krokus zich inderdaad meer dan de boerenkrokus tussen het gras uitzaait.
Bij mij zaait tommasinianus alleen fel uit in de borders (en tussen de klinkers, niet in het gazon). Heeft misschien met de grond te maken, of de aanwezigheid van woelmuizen…
Dat is al een schitterend voorjaarsspektakel in je tuin.
En onze Lonicera fragrantissima laat eindelijk ook zien, wat hij moet laten zien.
Heerlijke plant!
Hartelijke groeten van Zem.
Goed zo. Geniet ervan
Prachtige bloemen! Mag ik vragen op wat voor grond je tuiniert? Wij moeten nog veel planten, maar zitten met zandgrond.
Zware leemgrond. Maar een aantal van deze bomen en planten gaan ook perfect op zandgrond (zeker de krokus, ook de Lonicera zou geen probleem mogen vormen). En er zijn nog wat andere planten die kleur brengen in de winter die op leemgrond wat moeilijk zijn, en die jij dus wel kan aanwenden.
Heerlijke geurende planten. De bijen en hommels hebben het daar duidelijk naar hun zin. En eveneens fijn om nog eens wat te horen van je.
Als de zon schijnt toch 😉
Welcome back. Fijn alweer te mogen genieten van je prachtige natuurfotos. De lonicera bloeit hier ook al maanden en verwent ons met zijn zalige geur. Fijne week
dankjewel
Welkom terug Tom. En op naar een kleurrijk en deugddoend nieuw tuinseizoen.
Bedankt Ludo, voor jou van ’t zelfde