9 gedachten over “Klimaatontkenning

 1. Het is helaas ook mijn ervaring dat het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk is in discussie te gaan met klimaatsceptici.
  We doen zelf wat we kunnen en we hopen (eigenlijk eisen) dat onze politici de urgentie van de problematiek inzien en daarna gaan handelen.

 2. Ik ben ook al een tijd aan ‘t broeden om iets te schrijven over ‘Het Klimaat’ maar mijn ei geraakt niet rijp 😜
  Toffe prent hè, ik moet steeds grinniken als ik ze zie passeren…

  1. Gewoon één artikel lezen en ik herken de stijl. Schermen met enkele gerenommeerde wetenschappers (die in een heel ander domein actief zijn) , en dan tegelijkertijd stellen dat alle andere wetenschappers corrupt zijn, want afhankelijk van overheid of bedrijven. Denk je nu echt dat de grote olieconcerns niet massaal geld zouden inzetten aan horden wetenschappers die bewijzen dat CO2 geen issue is om om hun machtspositie te behouden? Neen dus, die vinden ze met name niet.

   En klimaatschommelingen van alle tijden? Ja maar niet met de snelheid waarmee de dingen nu veranderen. De temperatuursveranderingen waarover gesproken wordt in de 19de eeuw waren veel kleiner dan de systematische temperatuurstijgingen die we sinds de jaren ’60 van de 20ste eeuw kennen.

   En het natuurlijke effect op het klimaat is voornamelijk zonnestraling, en laat die laatste nu net getemperd worden door de menselijke vervuiling.
   Maw : Climategate.nl heeft geen enkel duidelijke verklaring voor wat er nu gebeurd. Het broeikaseffect werd door klimaatwetenschappers jaren geleden voorspeld, en komt nu effectief uit. Ik weet op wie ik mijn geld inzet.

   1. Amen!
    Ik kom hier toevallig nog eens terecht en zie nu deze reactie.
    Goed gezegd Tom!
    Vooral die gerenommeerde wetenschappers maar dan in andere domeinen (zoals Rik Torfs) die dan uitspraken doen op tv, daar kan ik me ook enorm aan ergeren.

  2. En de prent geeft ook duidelijk weer waarom die ontkenning nonsens is: het is gewoon ook een streven naar een betere wereld…Ze hoeft ook niet zoveel te kosten, er zijn echte wetenschappers die bewijzen dat we onze levensstijl kunnen aanhouden, de economie een boost geven en toch 50% minder broeikasgassen genereren. Dat zijn een groep wetenschappers verbonden aan het MIT.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: