Stukje zonneborder

Een stukje van de border aan het terras. De Echinacea ‘Cheyenne spirit’ combineert hier met Helenium ‘Fata morgana’. ‘Cheyenne spirit’ is een groep zaailingen van Echinacea in verschillende kleurtinten. Het is in mijn tuin de best groeiende Echinacea…

DS1_5976 1.jpg

Achterin bloeit nog een laatste bloem van Hemerocallis  altissima, die dus echt niet zo hoog wordt… Vooraan zie je Rosa ‘Taxandria’, die opnieuw bloemknoppen aan ’t aanmaken is.

Hieronder nog een foto van ’t zelfde stukje tuin, vanuit een andere hoek, toen de taxushaag nog niet gesnoeid was, en Rosa ‘Taxandria’ bijna uitgebloeid was. Links op de foto achteraan zie je (gele) Ligularia palmatiloba , planten die deze herfst zullen verhuizen naar een schaduwrijker stekje, want ze krijgen op deze plek gewoon teveel zon. De mooie bladeren van deze plant zien er door de droogte en warmte weer helemaal niet meer uit. Waarschijnlijk komt daar een groepje Helenium ‘Moerheim Beauty’, voor een bijkomende warm-rode tint.

DS1_5952

Over de droogte gesproken… De voorbije weken is het hier – net zoals elders in Vlaanderen – erg droog en warm geweest. Maar twee weken geleden heeft het hier flink geregend (25 mm), zodat de grond toch opnieuw van wat vocht werd voorzien en de regenwaterputten opnieuw aangevuld waren. Vorige donderdag hebben we hier een hevig onweder gehad dat goed was voor 35 mm water (met hagel, ik was een kwartiertje thuis met de Stromer toen het onweer echt losbarstte).

Van vrijdagnamiddag tot zondagmiddag heeft het hier daarna zowat onophoudelijk geregend (nooit een echte hoosbui, maar toch aardig wat water) zodat we hier meer dan 80 mm regen hebben gehad. Er zit dus op nieuw 15000 l water in onze waterputten,  de vijver is volledig gevuld en ook de moeraszone opnieuw verzadigd met water. Ik besef dat ik meer geluk heb dan anderen.

11 gedachten over “Stukje zonneborder

  1. In onze regio heeft het al bij al niet te veel geregend – in totaal zowat 35 mm – maar de koelte die de kust typeert zorgt voor nog steeds redelijk frisse flora.
    Echinacea in volle grond lukt hier niet; wij houden ze in potten en dat met jaarlijks fantastisch resultaat.

  2. Wat een prachtige combinatie weeral! Vooral de bovenste foto vind ik echt mooi.
    Ik heb het donderdagavond gezien op tv dat het bij jullie zo’n weer was. Bij ons is het pas zaterdagochtend om 7u beginnen regenen als wij de jubilarissen hun huis aan ‘t versieren waren. Zalig, zo’n frisse douche!

  3. Ik dacht meteen al die plantjes zien er helemaal niet verdord of dorstig uit. Hier wordt de belofte van regen maar niet ingelost. Geheel tegen mijn principe in “wat in mijn tuin wil staan moet zichzelf kunnen bedruipen” wordt hier gesproeid.

  4. Mooi en je hebt inderdaad meer geluk dan anderen. Ik zit hier in Noord Limburg met droge zandgrond, afgelopen weekend wel wat geregend maar echt niet zo veel….

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: