Verbenia x ‘Lavender spires’

De planten van deze kruising komen al meerder jaren betrouwbaar terug. Ze zijn duidelijk beter winterhard dan de gewone Verbena bonariensis. Maar ook als is Verbena bonariensis wat minder winterhard, hij zaait zich zo vlot uit dat hij echt niet snel gaat verdwijnen uit de tuin.

DS1_5863
Verbena bonariensis

Voor veel tuiniers is het feit dat Verbena ‘ Lavender Spires’ zich niet uitzaait dus het belangrijkste pluspunt.  Maar er is ook één minpunt; ik heb de indruk dat ze toch helemaal niet de onwaarschijnlijke insectenmagneet vormen die Verbena bonariensis is. en ’t is ook verdomd moeilijk om de plant aan te schaffen, bijna niemand verkoopt deze plant…

18 gedachten over “Verbenia x ‘Lavender spires’

  1. Da’s gek, mijn lavendel heeft de droge, hete zomer van vorig jaar niet overleefd. Die kwam dan zeker niet uit Frankrijk.

    1. Eender welke Lavendula angustifolia zaait zich meestal vlot uit wanneer het voldoende warm is. Maar deze plant wordt in Frankrijk ook alleen op wat grotere hoogtes aangeplant, omdat hij winterhard is. Lager gelegen lavendelvelden zijn steevast Lavendula x intermedia, maar ik denk niet dat die zaad zetten.
      Ik denk dat je best lokaal even ziet wat er verkocht wordt in het hete Spanje, en ik zou ook niet rekenen op uitzaaien, maar zelf stekken (is niet zo moeilijk met lavendel). De lavendula x intermedia geurt feller, en heeft grotere bloemen die vaak nog langer bloeien ook…

  2. Ik heb deze soort gehad, maar uitgegooid… hij bleef niet recht staan, en zoals je zelf ook zegt: hier komen beduidend minder insecten op af. Dus ik hou het bij de verbena bonariensis in combinatie met bronzen venkel 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: