Warmte

De voorbije twee jaar bleef de bamboe een beetje ter plaatse trappelen, op een hoogte van 3-4 m. De gekozen variëteit (Phyllostachys aureosulcata)  groeit normaliter uit tot 5-7 m, met halmen tot 35 mm dik. Ik wil het bamboeveldje gebruiken om bamboestokken te oogsten, zowel als ‘grondstof’ voor het insectenhotel en als steunstok in de tuin. De grootte van de stengels vorig jaar was nog onvoldoende, en ik vreesde een beetje op mijn honger te blijven zitten.

Maar dit jaar zijn enkele van de nieuwe halmen dus minstens dubbel zo dik als vorig jaar. Ik ben benieuwd welke hoogte de nieuwe halmen dit jaar gaan bereiken, enkele jonge halmen steken nu al bijna een meter boven de oude groei uit.

Nog positieve signalen die te maken hebben met de warmte: de winterharde granaatappel maakt voor ’t eerst bloemknoppen aan.  En de zeer jonge passiflora caerulae die ik uit de tuin van mijn moeder ‘oogstte’ zijn de voorbije week verdubbeld in omvang.

7 gedachten over “Warmte

  1. ‘k Gebruik ook bamboe in m’n tuintje…, voor bonen, tomaten… Toffe foto !
    Granaatappel ? Daar toon je ten gepasten tijde wel meer van !?
    Lie(f)s.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: